Μαυριτανία: Δεκάδες μετανάστες πνίγηκαν ανοιχτά της Μεσογείου στο χειρότερο ναυάγιο


Γεγονός, δυστυχώς, το χειρότερο ναυάγιο του 2019 με μετανάστες στα ανοιχτά της Μεσογείου, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Τουλάχιστον 62 Αφρικανοί μετανάστες πνίγηκαν την Τετάρτη (4.12.2019) στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ευρώπη, σ’ αυτό το πλέον πολύνεκρο ναυάγιο που συμβαίνει φέτος στη θαλάσσια διαδρομή των μεταναστευτικών ρευμάτων κατά μήκος της ακτής του Ατλαντικού.

Η ομάδα των 150 έως 180 μεταναστών, ανάμεσά τους γυναίκες και κυρίως νέοι από 20 έως 30 ετών, αναχώρησε στις 27 Νοεμβρίου από τη Γκάμπια με μηχανοκίνητη πιρόγα, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες πληροφορίες του ΔΟΜ και των μαυριτανικών αρχών. ΦΩΤΟ Reuters (αρχείο)Ατελείωτη τραγωδία για μετανάστες  από την Μαύρη Ήπειρο

Ο θάνατος αυτής της ομάδας – οι περισσότεροι από τη Γκάμπια, σύμφωνα με τις αρχές στη Μπαντζούλ – έπειτα από μια εβδομάδα στη θάλασσα πάνω σε ένα αυτοσχέδιο σκάφος όπως το περιγράφουν οι Μαυριτανοί – είναι μια ακόμη υπενθύμιση των κινδύνων που διατρέχουν χιλιάδες Αφρικανοί για να φθάσουν στην Ευρώπη για οικονομικούς, κοινωνικούς ή πολιτικούς λόγους και με ανθρώπινο κόστος των μεταναστευτικών αυτών ροών.

Σχεδόν 25.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Ιανουάριο του 2014 καθώς επιχειρούν να φθάσουν στην Ευρώπη, ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ). Στην ευρεία πλειονότητά τους, οι μετανάστες αυτοί (19.154) χάθηκαν στη Μεσόγειο στις κυριότερες θαλάσσιες διαδρομές που οδηγούν στη Γηραιά Ήπειρο. Άλλοι 484 χάθηκαν στη θαλάσσια διαδρομή της δυτικής Αφρικής, από τους οποίους 158 το 2019.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ