Σεισμός στην Κρήτη: Σείεται η γη μετά τα 4,6 Ρίχτερ


Σεισμός 4,6 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κρήτη, με τις σεισμικές δονήσεις να συνεχίζονται. Ιδιαίτερα αισθητός στα Χανιά…

Ο πρώτος σεισμός «ταρακούνησε» την Κρήτη, στις 10.45. Η δόνηση σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία εκδηλώθηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια των Σφακίων και έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές κυρίως στα νότια, αλλά και την πόλη των Χανίων.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός σημειώθηκε στις 10:45 ώρα Ελλάδος, με μέγεθος 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που προέρχεται από απόσταση 309 Χλμ. νότια της Αθήνας. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 28 χλμ, δυτικά/νοτιοδυτικά της Χώρας Σφακίων.

10 λεπτά μετά τη σεισμική δόνηση των 4,6 Ρίχτερ σημειώθηκε ακόμα ένας σεισμός, με το ίδιο επίκεντρο, μεγέθους 2,7 Ρίχτερ.

Στις 11.00 ο εγκέλαδος χτύπησε για ακόμα μία φορά. Αυτή τη φορά το μέγεθος του σεισμού ήταν 3,6 Ρίχτερ, σύμφωνα με την πρώτη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές και τραυματισμοί. Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν την εξέλιξη της σεισμικής ακολουθίας και εμφανίζονται καθησυχαστικοί.

Σημειώνεται πως από τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ ανάμεσα σε Κύθηρα και Κρήτη, την περασμένη εβδομάδα, τραυματίστηκε ελαφρά ένας μαθητής (διαβάστε εδώ)

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ