Η SKAG διεκδικεί 2 εκατ. ευρώ από τα Jumbo


Διατεθειμένη να οδηγήσει την εταιρεία Jumbo μέχρι το Ανώτατο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο είναι η εταιρεία Θ.Κ. Σκαγιάς ΑΒΕΕ, – SKAG, προκειμένου να διεκδικήσει 2 εκατ. ευρώ, ποσό που εκτιμά ότι ανέρχεται το ύψος των ζημιών της, από την «παράνομη» χρήση της φίρμας University, σε τετράδια που παρήγαγε για λογαριασμό της η Jumbo. Η Σκαγιάς, τονίζει, ότι η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου που απαγόρευσε στη Jumbo να χρησιμοποιεί το σήμα University, δεν την δικαιώνει.

Η αντιδικία των δύο πλευρών, ξεκίνησε το 2016, όταν η SKAG ανακάλυψε ότι τα Jumbo πουλάνε τετράδια εισαγωγής από Τρίτες Χώρες με το σήμα University, που η ίδια είχε κατοχυρώσει από τη δεκαετία του ΄80. Καθώς δε, οι εισαγωγές τους γινόντουσαν από Τρίτες Χώρες, το κόστος ήταν σημαντικά χαμηλότερο έναντι των γνήσιων University που παράγει η Σκάγιας στο εργοστάσιο της στην Ελλάδα. Για «αθέμιτο ανταγωνισμό» κάνει λόγο ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας Δημήτρης Μάρκου, με αφορμή την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που αναγνωρίζει μεν το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης του σήματος University από τη Σκάγιας, δεν συμφώνησε, ωστόσο για την οικονομική αποζημίωση των 2 εκατ. ευρώ. Αντ’ αυτού το δικαστήριο εξέδωσε απόφαση για να λάβει η Σκάγιας το ποσό των 6.815,25 ως αποζημίωση από τη Jumbo. Τα κέρδη που απώλεσε, ωστόσο, η εταιρεία, εξαιτίας της παράνομης χρήσης του σήματος University, αγγίζουν τα 2 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της.

Έτσι, το επόμενο βήμα που θα ακολουθήσει για να διεκδικήσει το ποσό θα το κάνει αρχικά μέσω του Εφετείου, εφόσον δεν δικαιωθεί θα πάει στον Άρειο Πάγο, ενώ είναι διατεθειμένη να φθάσει μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, προκειμένου να βρει το δίκιο της. Κι όλα αυτά, όταν οι δύο εταιρείες, διατηρούσαν συνεργασία για 13 χρόνια μέχρι το 2016, χρονιά που ο τζίρος της Σκαγιάς στα Jumbo ανερχόταν στις 800 χιλ. ευρώ.

Μάλιστα, στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, η Jumbo έστειλε γραπτώς μία πρόταση συνεργασίας προς την Σκαγιάς, όμως η διοίκηση της εταιρείας, την απέρριψε για δύο λόγους, όπως τονίζει ο νομικός της σύμβουλος: «Πρώτον επειδή θεωρήσαμε ότι ήταν εκ του πονηρού για να χειραγωγηθεί η εταιρεία και δεύτερον επειδή δεν θέλουμε να συνεργαστούμε με εταιρείες που δεν έχουν ηθική στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα»


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ