ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: «Πάει πολύ να μας κάνει μαθήματα ήθους»


Με μια άκρως επιθετική ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τα εθνικά θέματα και την τουρκική προκλητικότητα.

Στα όσα είπε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ με μια ανακοίνωση που ανεβάζει τους τόνους.

Με το όλο ζήτημα του Συμφώνου Τουρκίας – Λιβύης, που προκάλεσε την απέλαση του πρέσβη της Λιβύης από την χώρα μας, αλλά και την απάντηση της Λιβύης στην Ελλάδα, να βρίσκεται στην κορυφή της επικαιρότητας, ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και στον Αλέξη Τσίπρα, προσωπικά, αναφέροντας πως “ενώ εγώ βρισκόμουν απέναντι στον Τούρκο πρωθυπουργό, έγιναν ατυχείς και διχαστικές δηλώσεις του κ. Τσίπρα”.

Μετά την επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά με μια επιθετική ανακοίνωση στην οποία δεν αναφέρει καν το… όνομά του, ενώ υπάρχει πέντε φορές (!) η αναφορά “αυτός”, ασκώντας σκληρή κριτική για την προεκλογική πολιτική του.Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

“Αυτός που προκειμένου να γίνει Πρωθυπουργός δεν δίστασε να αξιοποιήσει κατά κόρον τα εθνικά μας θέματα για να επιτεθεί στον πολιτικό του αντίπαλο.

Αυτός που μας κατηγόρησε ότι δώσαμε βήμα στον Τούρκο Πρόεδρο όταν τον προσκαλέσαμε στην Αθήνα και απαντήσαμε δημόσια στον αναθεωρητισμό του.

Αυτός που άφηνε τους βουλευτές του να δηλώνουν ότι πιστεύουν τον Ερντογάν και όχι τον τότε Πρωθυπουργό της χώρας για το θέμα των 8 αξιωματικών.

Click4more: Πυρά Δένδια σε Τουρκία και Λιβύη – Θεωρούμε κλιμάκωση το κείμενο της συμφωνίας – Άλλα έλεγε στον ΟΗΕ ο Λίβυος υπουργός Εξωτερικών

Αυτός που, τέλος, έκανε σημαία του το διχασμό στη συμφωνία των Πρεσπών για να κερδίσει λίγες ψήφους.

Αυτός, λοιπόν, που τα έκανε όλα αυτά τα τελευταία τρία χρόνια, πάει πολύ τώρα να μας κάνει μαθήματα ήθους για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Αντί λοιπόν να παριστάνει τον θιγμένο, ας απαντήσει επί της ουσίας σε έστω ένα από τα καίρια ζητήματα που έχει θέσει η Αξιωματική Αντιπολίτευση, όπως έχει χρέος να κάνει, όταν διαπιστώνει έλλειψη εθνικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων προκλήσεων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο”.Η επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον Πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: «Λάθος στάση, λάθος άποψη, λάθος πράξεις, κυρίως όμως τη λάθος στιγμή. Λυπάμαι. Η ιστορία της παράταξής μου και το προσωπικό μου ήθος δεν μου επιτρέπουν να κάνω μέρος του κομματικού ανταγωνισμού τα εθνικά μας θέματα. Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή ο κ. Τσίπρας έβγαλε τον χειρότερο εαυτό του. Εύχομαι αυτός ο εαυτός του να μην είναι ο μόνος» είπε.

Και συμπλήρωσε μετά την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ: «Η Ελλάδα συχνά βρέθηκε σε καταιγίδες και φουρτούνες, πάντα όμως τις ξεπέρασε με ενότητα, με σωστές επιλογές συμμάχων και στόχων, έχοντας πάντα ως πυξίδα το Διεθνές Δίκαιο και το εθνικό συμφέρον. Αυτό θα κάνουμε και τώρα και είμαι σίγουρος πώς θα βγει σε ήρεμα νερά για να συνεχίσει τη ρότα της προόδου που έχει χαράξει».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ