Αλέξης Γρηγορόπουλος: «Βροχή» μολότοφ στην Πάτρα. video


Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος δολοφονήθηκε 11 χρόνια πριν και επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στο κέντρο της Πάτρας, στην πορεία μνήμης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Πάτρα η πορεία μνήμης έντεκα χρόνια μετά την βραδιά που ο Αλέξης Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός στα Εξάρχεια. Την πορεία διοργανώνουν οργανώσεις της Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Πάνω από 400 άτομα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ξεκίνησαν από το πρώην Παράρτημα στην οδό Κορίνθου και ακολουθούν τη διαδρομή: Ζαΐμη, Μαιζώνος, Γούναρη, Κόρινθου και επιστροφή στο πρώην Παράρτημα. Ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί σήμερα για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, με την τοπική αστυνομία να θέτει σε επιφυλακή τις δυνάμεις της, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια. Αλέξης Γρηγορόπουλος – Επεισόδια στην Πάτρα!

“Βροχή” από μολότοφ και φωτοβολίδες σημειώθηκε λίγο μετά τις 20:00 στο κέντρο της Πάτρας στην οδό Κορίνιθου. Οι αντιεξουσιαστές τρέχουν προς το Παράρτημα και τους ακολουθούν οι άνδρες των ΜΑΤ. Προκλήθηκε φωτιά σε μπαλκόνι.

Click4more: Πολύς κόσμος – Ισχυρή αστυνομική παρουσία! LIVE η πορεία στην μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξη Γρηγορόπουλου

Αστυνομικός έπεσε πάνω στις φωτιές στο δρόμο και πήρε φωτιά το μπατζάκι του. Αποπνικτική η κατάσταση στο κέντρο της πόλης από τις μολότοφ και τα δακρυγόνα με τα οποία απάντησαν οι Αστυνομικοί. Το κέντρο είναι κλειστό.

Δείτε τις εικόνες

 

Με κεντρικό σύνθημα «αυτή η σφαίρα δεν έπεσε τυχαία, κάτω τα χέρια από τη νεολαία», οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στα Προπύλαια και πρόκειται να κατευθυνθούν μέχρι τη Βουλή.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, καλούν σήμερα «όλο το λαό να είναι στο δρόμο, απέναντι σε μια πολιτική που τσακίζει την ζωή και τις ελευθερίες μας. Για τον Αλέξη, για τον Παύλο, για τον Καλτεζά, τον Σαχζάτ και όλους τους νεκρούς του δικού μας «στρατοπέδου», δεν κάνουμε μνημόσυνα, βγαίνουμε στο δρόμο στους αγώνες για μια καλύτερη ζωή».

Πηγή: thebest.gr / patrastimes.gr/ gnomip.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ