Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός LIVE: Για την 12η αγωνιστική της Euroleague


Οι Έλληνες φίλαθλοι αλλά και η Eurolerague το περίμεναν… πως και πως. Οι «αιώνιοι» και πάλι στο ίδιο παρκέ! Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό για τη 12η αγωνιστική της διοργάνωσης και όλη η μπασκετική Ευρώπη έχει στραμμένο το βλέμμα της στο ΟΑΚΑ. Οι δύο ομάδες δεν παίζουν στην ίδια κατηγορία. Κοντράρονται για πρώτη φορά μετά τον περασμένο Φεβρουάριο και τον ημιτελικό τους στο Κύπελλο Ελλάδας, που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Οι… τόνοι ανέβηκαν και πάλι το τελευταίο διάστημα, με αφορμή την κοινή παρουσία του Ρικ Πιτίνο στο «τριφύλλι» και την Εθνική Ελλάδας.

Η Euroleague είναι το μοναδικό φετινό τους κοινό… έδαφος! Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό για τη 12η αγωνιστική της διοργάνωσης και όλη η μπασκετική –και όχι μόνο- Ευρώπη στρέφει το βλέμμα της στο ΟΑΚΑ!

Το 16ο ντέρμπι των δύο «αιωνίων» με ευρωπαϊκή… απόχρωση έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μπαίνουν και πάλι στο παρκέ του ΟΑΚΑ, 296 ημέρες μετά την τελευταία τους αναμέτρηση που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ!

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μετέχουν στην Basket League και αγωνίζονται με διαφορετική ομάδα στις εγχώριες διοργανώσεις, μετά τα όσα ακολούθησαν του περσινού ημιτελικού Κυπέλλου των δύο «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ και την αποχώρηση τους στο ημίχρονο του.

Παράλληλα, η έλευση του ομοσπονδιακού τεχνικού, Ρικ Πιτίνο στον πάγκο του Παναθηναϊκού και όσα δημιουργήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες με την άρνηση των Πρίντεζη, Παπανικολάου και Κόνιαρη να παίξουν στο Προολυμπιακό τουρνουά, έχει αναζωπυρώσει τη «φωτιά» ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Παρακολουθήστε Live από το NewsIt.gr την εξέλιξη του αγώνα

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ρικ Πιτίνο, θα κοουτσάρει για δεύτερη φορά στην καριέρα του σε ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων», αφού η πρώτη ήταν στις 4 Ιανουαρίου του 2019 στο ΣΕΦ. Πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» ως πρώτος προπονητής του Ολυμπιακού είναι αυτό για τον Κεστούτις Κεμζούρα, ο οποίος πάντως ως συνεργάτης του Ντέιβιντ Μπλατ γνωρίζει καλά πόσο ιδιαίτερες είναι αυτές οι «μάχες» τόσο για το ελληνικό, όσο και για το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Όσον αφορά τη βαθμολογία, οι δύο ομάδες φαίνεται να έχουν πάρει.. μπρος στην Euroleague! Ο Παναθηναϊκός έχει ρεκόρ 7-4 και θέλει να συνεχίσει να κοιτάζει ψηλότερα και 5-6 έχουν “ερυθρόλευκοι” και θέλουν να συνεχίσουν την ανάκαμψή τους αφού παρουσιάζουν βελτιωμένη εικόνα στα τελευταία ματς έχοντας 3 νίκες σε 4 αναμετρήσεις.

Διαιτητές του αγώνα είναι οι Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία) και Κάρλος Περούγκα (Ισπανία).Ερυθρόλευκη η… ευρωπαϊκή παράδοση!

Ο Ολυμπιακός έχει με το μέρος του την παράδοση των… ευρωπαϊκών ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Οι «ερυθρόλευκοι» μετράνε 10 νίκες έναντι 5 των “πρασίνων”. Την περσινή σεζόν στη Euroleague, οι «αιώνιοι» υπερασπίστηκαν την έδρα τους με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί 93-80 στο ΟΑΚΑ στις 9 Νοεμβρίου 2018 και τον Ολυμπιακό με 75-69 στο ΣΕΦ στις 4 Ιανουαρίου 2019.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ