Παναθηναϊκός – Πιτίνο: «Θαυμάζω τον Σπανούλη. Πρέπει να μάθουν Φρεντέτ και Γουάιλι.»


Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε μετά το τέλος του ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, τον Βασίλη Σπανούλη και τόνισε ότι Φρεντέτ και Γουάιλι θα πρέπει να μάθουν αρκετά ακόμη για τη Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη στο συγκλονιστικό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και ο Ρικ Πιτίνο σχολίασε στη συνέντευξη Τύπου την εξέλιξη του ματς, αλλά και την απόδοση των παικτών του.

Στάθηκε μάλιστα τόσο στον Ράις, όσο και στους Καλάθη, Μήτογλου και Παπαγιάννη, όντας “καυστικός” για Φρεντέτ και Γουάιλι. Παράλληλα αποθέωσε και παίκτες των αντιπάλων του, σημειώνοντας και τη σημασία των “αιώνιων” ντέρμπι. Οι δηλώσεις του Πιτίνο

«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, έπαιξαν φοβερό μπάσκετ. Σέβομαι τον τρόπο που έπαιξαν. Είχα πει στον… μικρό μου αδελφό πως το σουτ θα πάει στο τελευταίο σουτ. Ο Μπράντον Πολ έπαιξε εξαιρετικά, ο Σπανούλης παίζει σαν να είναι κάτω από 30 χρονών. όπως και Μιλουτίνοφ. Έβαλαν μεγάλα τρίποντα. Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο Νικ μπορεί να πουν ότι δεν έκανε καλό ματς, αλλά έβαλε τις 2 μεγάλε άμυνες που ήταν κλειδί για την εξέλιξη του ματς. Ο Παπαγιάννης επίσης έβγαλε 2 μεγάλες φάσεις και έστειλε το ματς στην παράταση.

Ο Ράις από την πλευρά του ήταν εκπληκτικός, έκανε μεγάλο ματς με τους 41 πόντους. Ο Φρεντέτ είναι μεγάλος παίκτης θα πρέπει να μάθει το τρόπο που παίζεται το μπάσκετ εδώ πέρα. Εδώ είναι πιο δυνατό το παιχνίδι. Πρέπει να αλλάξει τον τρόπο που βγαίνει από τα screen. Θα πρέπει να αλλάζει ρυθμό, να απελευθερώνεται για να βρει τα σουτ που χρειάζεται. Εκεί που το ματς ήταν στο πόντο, ο Μήτογλου έκανε ένα σημαντικό deflection και στη συνέχεια ο Καλάθης έκανε το μεγάλο κλέψιμο που ήταν καθοριστικό για την εξέλιξη του ματς. Δίνω τα εύσημα στον Ολυμπιακό. Είμαι ενθουσιασμένος για τη νίκη μας. Όλοι θέλουν τα ντέρμπι να είναι μεγάλα παιχνίδια για να μπορεί ο κόσμος να τα ευχαριστιέται».

Για το τι έχει αλλάξει στην άμυνα του Παναθηναϊκού: «Όταν κάνουμε το scouting του αντιπάλου, εστιάσαμε στα screen στην μπάλα και τις αλλαγές που θα κάνουν στην άμυνα που θα πρέπει να χτυπήσουμε με high low. Ήθελα να έχουμε 2 χειριστές μπάλας στο παιχνίδι, τον Νικ και τον Ράις. Αν είχαμε μόνο τον Καλάθη θα κουραζόταν και θα ήταν σημαντικό αυτό για την εξέλιξη του ματς».

Για τον λόγο που δεν έπαιξε ο Γουάιλι: «Θα πρέπει να μάθει στην θέση 4 και θα είναι δύσκολο να τα βγάλει πέρα. Στη Euroleague είναι άλλο το επίπεδο. Ο Μήτογλου έκανε εκπληκτική δουλειά. Ο Ντίνος είχε 4/6 και έκανε τη φάση-κλειδί που έκλεψε την μπάλα στην τελευταία φάση της κανονικής περιόδου».

Για το αν θα δούμε και πάλι περισσότερα ντέρμπι κατά τη διάρκεια των επόμενων σεζόν: «Δεν μπορείς να έχεις μια σπουδαία κόντρα χωρίς να σέβεσαι τον αντίπαλο. Ο Ολυμπιακός έχει τον σεβασμό μου. Θαυμάζω τον Σπανούλη για τον τρόπο που παίζει μετά την εγχείρηση. Ο θυμός και η οργή είναι τα χειρότερα σε τέτοια ματς. Περπατάω στην Κηφισιά και ένας φίλος του Ολυμπιακού με σταμάτησε και μου ζήτησενα βγάλουμε μια φωτογραφία. Ξαφνικά ένας άνθρωπος από το μαγαζί έλεγε να μην βγάλουμε γιατί ήμουν προπονητής του Παναθηναϊκού. Τελικά του είπα να έρθει και αυτός για να βγάλουμε όλοι μαζί φωτογραφία. Αυτή είναι μια πραγματική ιστορία που έζησα».Οι δηλώσεις του Κεμζούρα

«Ήταν ένα καλό παιχνίδι, είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε απόψε. Ήμασταν καλύτεροι στα ριμπάουντ, σουτάραμε περισσότερες ελεύθερες βολές, είχαμε καλύτερο ποσοστό στα τρίποντα, δώσαμε περισσότερες ασίστ. Το ποσοστό στις ελεύθερες βολές όμως, μας σκότωσε. Ο Μπράντον Πολ έχασε κάποιες χρήσιμες, κι άλλα παιδιά το ίδιο. Ειδικά στο τέλος, μας παρέσυραν αυτές οι βολές στην ήττα. Όπως κάποιες ακόμη λεπτομέρειες. Αφήσαμε τον Παναθηναϊκό να σκοράρει πολλές φορές, πριν τον στείλουμε στην γραμμή των βολών.

Ο Ράις ήταν καταπληκτικός απόψε, δεν μπορέσαμε να τον σταματήσουμε. Ίσως πρέπει να πω ότι δεν έκανα ιδανικά τη δουλειά μου, για να τον σταματήσουμε. Στις τελευταίες κατοχές, δεν παίξαμε με σωστό τρόπο.

Πριν το παιχνίδι, ο Ριντ ήταν τραυματίας. Γύρισε, προπονήθηκε, αλλά δεν ήταν απόλυτα καλά. Στα λεπτά που πήρε, έπαιξε καλά. Στο πρώτο μέρος, προσπαθήσαμε να δοκιμάσουμε τον Ρούμπιτ, θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν τα πήγε τόσο καλά όσο ο Ριντ, έδωσε πολλές φορές στον Ράις το καλό του χέρι. Σε πολλές φορές κοιτάξαμε να τους ματσάρουμε. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολλές φορές με δύο τεσσάρια. Στο τέλος ήθελα τον Μιλουτίνοφ στο παρκέ. Τίποτα παραπάνω. Συν ότι ήξερα πως επειδή ερχόταν από τραυματισμό, δεν μπορούσε να παίξει για πολλά λεπτά.

Όσον αφορά στον Πολ, ξέρουμε ότι είναι επικίνδυνος και μπορεί να σουτάρει καλά. Όπως είδατε, όταν είναι ζεστός, γίνεται πολύ αποτελεσματικός. Όχι μόνο δίνει αυτοπεποίθηση σε αυτόν, αλλά σε όλη την ομάδα. Για τον Μπόλντγουιν, έχει την ποιότητα για να παίξει σε τέτοια παιχνίδια. Μπορεί να μην έχει εμπειρία για τέτοιου είδους παιχνίδια που κρίνονται στον πόντο, αλλά μπορεί να παίξει. Μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερος.

Τα στατιστικά ήταν υπέρ μας. Παίξαμε καλά. Σε κάποια φάση χάσαμε την προσοχή μας. Δώσαμε πολλά εύκολα καλάθια, ενώ θα μπορούσαμε να κάνουμε κάποια γρήγορα φάουλ. Ήταν πάρα πολλά τέτοια καλάθια. Σε τέτοιου είδους αγώνα, δεν μπορείς να μην δίνεις αυτά τα φάουλ. Με τέτοιους παίκτες απέναντί σου, πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα. Δεν θέλαμε να δώσουμε την ευκαιρία στον Ράις να σκοράρει τόσο πολύ, αλλά η ευθύνη βαραίνει εμένα».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ