Ερντογάν: Στον ΟΗΕ η συμφωνία με τη Λιβύη


Ανυποχώρητος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης. «Την υπέγραψα και την στέλνω στον ΟΗΕ», είπε σε ομιλία του στην Κωσνταντινούπολη. Το μήνυμα του Τούρκου προέδρου στην Ελλάδα για την απέλαση του Λίβυου πρέσβη στην Αθήνα. Χαρακτήρισε «σκάνδαλο» την απόφαση.

Μέχρι… τέλους είναι αποφασισμένος να το πάει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης. Όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη, το μεσημέρι του Σαββάτου (07.12.2019), υπέγραψε ο ίδιος τη συμφωνία, μετά την κύρωση της στη βουλή, και την στέλνει στον ΟΗΕ.
Ο Ερντογάν διεμήνυσε ότι η Τουρκία θα αξιοποιήσει τα δικαιώματά της στην ανατολική Μεσόγειο, όπως αυτά απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας.
Μάλιστα, αναφέρθηκε στην απέλαση του Λίβυου πρέσβη στην Αθήνα, χαρακτηρίζοντας “σκάνδαλο” την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης και έστειλε μήνυμα στην χώρα μας, πως αυτή η κίνηση δείχνει κακή διπλωματική συμπεριφορά από τη μεριά της Ελλάδας. “Πήραμε κι εμείς τέτοιες αποφάσεις κατά το παρελθόν. Αλλά τέτοιες αποφάσεις δεν πρέπει να λαμβάνονται. Τι έγινε; Τι κερδίδατε;”, αναρωτήθηκε ο Ερντογάν.

Πηγή: T24


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ