Αμετανόητος και προκλητικός ο Ερντογάν: «Υπέγραψα τη συμφωνία με τη Λιβύη και τη στέλνω στον ΟΗΕ»


Την ώρα που τα… πρωτοπαλίκαρά του έχουν βγει και απειλούν με ευθέως με εμπόλεμη σύρραξη την Ελλάδα, ο «σουλτάνος» προχώρησε σε μία ακόμα προκλητική δήλωση, δυναμιτίζοντας ακόμα περισσότερο το ήδη εκρηκτικό κλίμα στα ελληνοτουρκικά.

Ο Τούρκος πρόεδρος ξεκαθάρισε πως δεν είναι διατεθειμένος να κάνει βήμα πίσω, διαμηνύοντας πως έχει ήδη υπογράψει τη συμφωνία με τη Λιβύη και πως τις επόμενες μέρες θα την στείλει στον ΟΗΕ.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν διαμήνυσε πως η Άγκυρα θα υπερασπιστεί μέχρις εσχάτων τα δικαιώματά της στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, όπως αυτά απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας.

Μάλιστα, αναφέρθηκε στην απέλαση του Λίβυου πρέσβη στην Αθήνα, χαρακτηρίζοντας «σκάνδαλο» την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης και έστειλε μήνυμα στην χώρα μας, πως αυτή η κίνηση δείχνει κακή διπλωματική συμπεριφορά από τη μεριά της Ελλάδας. «Πήραμε κι εμείς τέτοιες αποφάσεις κατά το παρελθόν. Αλλά τέτοιες αποφάσεις δεν πρέπει να λαμβάνονται. Τι έγινε; Τι κερδίδατε;», αναρωτήθηκε ο Ερντογάν.

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να εξαπολύσει επίθεση σε Γαλλία, Ισραήλ και Αίγυπτο, καθώς οι τρεις αυτές χώρες αντιδρούν σφόδρα στην συμφωνία με την Τρίπολη.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ