Ολυμπιακός… 4.000. Ιστορικό ρεκόρ και σημάδι… τίτλου για τους «ερυθρόλευκους»


Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τον 1ο γύρο της Superleague αήττητος και πρωτοπόρος στη βαθμολογία ενώ παράλληλα μετά τη νίκη επί του Παναιτωλικού το περασμένο Σάββατο (7/12) έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία της μεγάλης κατηγορίας, που «σπάει» το φράγμα των 4.000 βαθμών.

Ιστορικό ρεκόρ πέτυχε ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη στην έδρα του Παναιτωλικού (0-3) το περασμένο Σάββατο (7/12) αφού έγινε η πρώτη ομάδα στη μεγάλη κατηγορία που ξεπερνάει τους 4.000 βαθμούς.  Συγκεκριμένα οι Πειραιώτες έφτασαν τους 4.001 βαθμούς τη στιγμή που στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται ο Παναθηναϊκός με 3.757, ενώ τρίτη είναι η ΑΕΚ με 3.487 (έχοντας απουσιάσει και δύο σεζόν σε Β’ και Γ’ Εθνική) και τέταρτος ο ΠΑΟΚ με 3.281.

Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός κατέκτησε, ως αήττητος μάλιστα, και τον άτυπο τίτλο του “πρωταθλητή Χειμώνα”. Συνεπώς οι “ερυθρόλευκοι” προπορεύονται στη Superleague, έστω κι αν αυτό είναι λόγω της καλύτερης διαφοράς τερμάτων σε σύγκριση με τον ΠΑΟΚ που ισοβαθμεί μαζί τους στην κορυφή όντας και αυτός αήττητος στον 1ο γύρο, στη μοναδική φορά στα χρονικά που δύο ομάδες ταυτόχρονα πετυχαίνουν κάτι τέτοιο στο πρωτάθλημα.

Ιστορικά πάντως ο πρωταθλητής χειμώνα συνήθως στέφεται πρωταθλητής και τον Μάιο (44 φορές στα 60 χρόνια της μεγάλης κατηγορίας έχει επιβεβαιωθείς αυτό το στατιστικό).  Την προηγούμενη 20ετία μάλιστα (1998/99-2018/19) ο Ολυμπιακός ήταν πρωταθλητής χειμώνα 18 φορές και έχασε τον τίτλο μόνο σε δύο από αυτές τις σεζόν, το 2004 από τον Παναθηναϊκό και το 2018 από την ΑΕΚ.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ