Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Το CAS διέταξε επανεξέταση των γεγονότων του ντέρμπι του 2018 από την Euroleague


To ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού συνεχίζεται στα δικαστήρια αφού η έφεση των «ερυθρόλευκων» κατά της πρωτόδικης απόφασης για «συκοφαντία» εις βάρος τους που αφορούσε απόπειρα δωροδοκίας στο ντέρμπι του Νοεμβρίου 2018 επέστρεψε στον Αθλητικό Δικαστή της Euroleague μετά την εκδίκαση από το CAS.

Καλά κρατεί η κόντρα ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό όσον αφορά τα όσα έγιναν τον Νοέμβριο του 2018 στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ για τη Euroleague. Συγκεκριμένα την Τρίτη (10/12) το CAS εκδίκασε την προσφυγή της ΚΑΕ Ολυμπιακός κατά της πρωτόδικης απόφασης της Euroleague και αφού έλαβε υπόψη τα νέα στοιχεία που προσκόμισε η πλευρά των “ερυθρόλευκων”, αποφάσισε να επιστρέψει την υπόθεση στον Αθλητικό Δικαστή της διοργάνωσης, ο οποίος την είχε βάλει στο αρχείο και τώρα καλείται να την επανεξετάσει.

Θυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός υποστηρίζει πως οι “πράσινοι” είχαν μοιράσει στα ΜΜΕ ένα συκοφαντικό non paper που όπως αναφέρουν τους συκοφαντούσε για απόπειρα δωροδοκίας των διαιτητών της αναμέτρησης.

Το διαιτητικό τρίο εκείνης της αναμέτρησης αποτελούνταν από τους Μιγκέλ Άνχελ Πέρεθ, Καρμέλο Πατέρνικο και Γιάκομπ Ζαμοΐσκι, οι οποίοι είχαν γράψει στο φύλλο αγώνα πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε επιτεθεί φραστικά εναντίον τους με τα παρακάτω λόγια: “Τα ξέρουμε όλα, ξέρουμε πως ποντάρατε 20.000 ευρώ, τόσο ο Πολωνός όσο και ο Ιταλός. Μόνο ο Ισπανός είναι δίκαιος. Θα τα στείλουμε όλα στον Μπερτομέου και στον Στόουκς”.

Στην εκδίκαση της υπόθεσης στο Ανώτατο Δικαστήριο στη Λωζάνη, παρόντες ήταν οι Μάνος Παπαδόπουλος και Μαργαρίτα Θάνου από τον Παναθηναϊκό ενώ από τον Ολυμπιακό οι Χρήστος Μπαφές, Λάμπρος Αδάμος, Γουίλιαμ Στρενχάινερ και Τομ Σίνερ, καθώς επίσης και οι δικηγόροι της Euroleague.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ