Επίθεση Μπολσονάρο σε Τούνμπεργκ. Την αποκάλεσε “κακομαθημένο” επειδή υποστηρίζει τους αυτόχθονες


Στο στόχαστρο του ακροδεξιού προέδρου της Βραζιλίας, Ζαιχ Μπολσονάρο βρέθηκε η έφηβη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Ο Μπολσονάρο  χαρακτήρισε την Τούνμπεργκ “κακομαθημένο”, λόγω της σκληρής κριτικής που ασκεί στην όλο και αυξανόμενη βία εναντίον των αυτοχθόνων πληθυσμών.

«Η Γκρέτα Τούνμπεργκ είπε ότι οι αυτόχθονες πέθαναν επειδή υπερασπίζονταν (το δάσος) του Αμαζονίου. Είναι εντυπωσιακό πώς μπορούν τα ΜΜΕ να δίνουν βήμα σε ένα κακομαθημένο σαν εκείνη», είπε ο Μπολσονάρο σε δημοσιογράφους, χρησιμοποιώντας την πορτογαλική λέξη “pirralha”.

Η 16χρονη ανταπέδωσε αλλάζοντας την περιγραφή της στον λογαριασμό της στο Twitter σε “Pirralha”.

Η Τούνμπεργκ αναφέρθηκε στον αγώνα των αυτοχθόνων να προστατεύσουν το περιβάλλον στη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή, στη Μαδρίτη.

Δύο αυτόχθονες της φυλής Guajajara στο ανατολικό τμήμα της Αμαζονίας έπεσαν νεκροί το Σάββατο, όταν τους πυροβόλησαν άγνωστοι που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, σε κοντινή απόσταση από την περιοχή όπου δολοφονήθηκε τον περασμένο μήνα ο αρχηγός μιας φυλής, που υπερασπιζόταν το δάσος του Αμαζονίου.

«Οι αυτόχθονες στην κυριολεξία δολοφονούνται, επειδή προσπαθούν να προστατεύσουν το δάσος από την παράνομη υλοτομία. Ξανά και ξανά. Είναι ντροπή που ο κόσμος δεν μιλάει γι αυτό», έγραψε η Τούνμπεργκ στο twitter το οποίο εξόργισε τον Μπολσονάρο.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ