Φίλης για την ΠΑΣΟΚοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ: «Όχι» σε πρόσωπα «καταδικασμένα και από το ΠΑΣΟΚ»


Κριτική στον τρόπο που γίνεται η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και ιδίως σε ότι αφορά στην περίφημη… ΠΑΣΟΚοποίηση έκανε ο Νίκος Φίλης.

Ο πρώην υπουργός δεν έκρυψε ότι κάποια από τα πρόσωπα που συντάσσονται με τον ΣΥΡΙΖΑ και προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, δεν του… αρέσουν.

«Μια εικόνα όπου στο προσκήνιο έρχονται πρόσωπα που στο παρελθόν έχουν ταυτιστεί με πολιτικές που μας οδήγησαν στην κρίση, δεν μου αρέσει. Με ενοχλεί και πολιτικά και αισθητικά μια εικόνα που πρόσωπα ακόμα και από το ΠΑΣΟΚ καταδικασμένα εμφανίζονται σήμερα στο πολιτικό προσκήνιο», τόνισε ο Νίκος Φίλης μιλώντας στο ραδιόφωνο Θέμα 104,6.

Click4more: Δημοσκόπηση: Μεγάλο προβάδισμα ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 12,3% – Ποιον θέλουν για Πρόεδρο Δημοκρατίας – 60% φοβάται θερμό επεισόδιο

Έσπευσε να διευκρινίσει, πάντως, πως «δεν αισθάνομαι ότι εισβάλει κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ». «Όλοι συνομολογούμε και εργαζόμαστε για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να είναι αμφίπλευρη και να υπηρετεί συγκεκριμένες αξίες και πρόγραμμα, αλλιώς δεν είναι διεύρυνση», είπε ο Νίκος Φίλης.

Αναφερόμενος στο φάσμα της διεύρυνσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρώην υπουργός εκτίμησε πως «υπάρχει ένα μεγάλο τόξο από το προοδευτικό κέντρο, διατρέχει το σύνολο της αριστεράς και καταλήγει στο ευρύ φάσμα της αμφισβήτησης, αρκεί να μην έχει σχέση με τη βία».

Click4more: «Βόμβες» Κοντονή: Για την ήττα στις εκλογές υπάρχει ευθύνη στην ηγετική ομάδα

Και πρόσθεσε: «Δεν είναι οι αρχικές προσδοκίες μας για το άνοιγμα του κόμματος, αλλά καταφέρνουμε να συσπειρώσουμε ένα ευρύ φάσμα πολιτών».

Σε ό,τι αφορά στα εθνικά θέματα, ο Νίκος Φίλης είπε πως «δεν χρειάζεται φτηνή αντιπολίτευση, όπως έκανε ο κύριος Μητσοτάκης στο θέμα του Μακεδονικού». Και για τα ελληνοτουρκικά τόνισε πως «εγώ θυμάμαι ότι είναι μια εθνική θέση το θέμα προσφυγής στη Χάγη, για τις διαφορές μας με την Τουρκία».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ