Υπόθεση Novartis: Παραμένει στα χέρια της Τουλουπάκη η δικογραφία


Απορρίφθηκε το αίτημα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Στο… κενό έπεσε από την Ολομέλεια των Εφετών το αίτημα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα για την ανάθεση της πολύκροτης υπόθεσης της Novartis σε εφέτη ειδικό ανακριτή. Με ψήφους 69 κατά, 40 υπέρ και 3 λευκά οι εφέτες έκριναν ότι η δικογραφία θα πρέπει να παραμείνει στα χέρια της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς όπως και η κύρια ανάκριση στους ανακριτές κατά της διαφθοράς, διότι η έρευνα βρίσκεται σε ώριμο στάδιο, αφού ήδη διενεργείται εδώ και 3 χρόνια και έχει προχωρήσει σημαντικά.

Οι δυο ανακρίτριες χαρακτηρίστηκαν δε ικανότατες στο έργο τους, αφού κατά τους εφέτες ήδη 5 δικογραφίες βρίσκονται στην ανάκριση με τις ανακρίτριες να έχουν επεξεργαστεί μεγάλο όγκο των στοιχείων της δικογραφίας και για το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν καλέσει προς απολογία κατηγορούμενους (ούτε ακόμη και για την πρώτη δικογραφία που έφτασε στα χέρια τους με την άσκηση ποινικής δίωξης στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Novartis Κωνσταντίνο Φρουζη) είναι επειδή λείπουν στοιχεία τα οποία αναμένουν από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Όσον αφορά στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς , η τελευταία ποινική δίωξη που ασκήθηκε από την Εισαγγελία ήταν στις 14-6-2019 και δεν έχει παρέλθει από τότε μεγάλο χρονικό διάστημα σύμφωνα με τους εφέτες. Κάνοντας αποτίμηση του έως τώρα έργου της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς τονίστηκε ότι ήδη έχουν τεθεί 7 υποθέσεις στο αρχείο, έχει ασκηθεί δίωξη σε ένα πολιτικό πρόσωπο και απομένουν προς έρευνα 4 δικογραφίες.

Αντίθετα, κατά την άποψη της μειοψηφίας, η δικογραφία θα έπρεπε να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης, ότι είναι πολύπλοκη με διεθνή αντίκτυπο και προεκτάσεις, ότι συνέχεται με την αναγκαία λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών ,έχει απασχολήσει τη Βουλή και τον Τύπο, έχει λάβει ευρεία δημοσιότητα και αναζωπυρώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με αναφορά και σε πολιτικά πρόσωπα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ