Περιφέρεια Αττικής: Πρεμιέρα την Παρασκευή των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο Πεδίο του Άρεως


Ανοίγει αύριο Παρασκευή (13/12) στις 7 το απόγευμα, η αυλαία, των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής – Ανάβει το δέντρο της Περιφέρειας Αττικής στο Πεδίο του Άρεως. 

Μουσική, κέφι, χορός, γεύσεις από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και ποικίλα δρώμενα περιλαμβάνουν οι εορταστικές εκδηλώσεις της περιφέρειας Αττικής, στο Πεδίο του Άρεως. Η αυλαία ανοίγει αύριο Παρασκευή (13/12) με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ετοιμάζεται να πατήσει εκείνος το κουμπί για να ανάψει το δέντρο των Χριστουγέννων και να ξεκινήσει το εορταστικό πρόγραμμα στο Πεδίο του Άρεως.

«Θέλουμε να γίνει ένα πάρκο πρότυπο ευζωίας και να ενισχύσουμε τον μητροπολιτικό του χαρακτήρα», «να γίνει ένα Central Park» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

«Δίνουμε ξεχωριστό χρώμα και ζωή, στον εμβληματικό χώρο του μεγαλύτερου Πάρκου του κέντρου της Αθήνας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής παρουσίασε χθες αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που μετατρέπει το Πεδίο του Αρεως «σε μια απέραντη γιορτινή σκηνή με ποικίλα καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα» όπως είπε ο κ. Πατούλης. Τόνισε, ακόμα, πως η επιλογή του Πεδίου του Άρεως για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, σηματοδοτεί «την προτεραιότητα που δίνει η περιφέρεια Αττικής στην αξιοποίηση και ανάδειξη του μητροπολιτικού πάρκου, προς όφελος των πολιτών, μετά από χρόνια υποβάθμισης και εγκατάλειψης».

Το άναμμα του δέντρου θα γίνει στις 7.00 το βράδυ και θα ακολουθήσει συναυλία με τη συμμετοχή των Μπάση και Stavento.

Ο Χάρης Ρώμας, εντεταλμένος σύμβουλος τη περιφέρειας Αττικής σε θέματα Πολιτισμού, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, υπογράμμισε ότι θα παρουσιαστούν δεκάδες πολιτιστικές δράσεις.

Θα περιλαμβάνουν συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών και εκπαιδευτικές δράσεις, για όλες τις ηλικίες με ιδιαίτερη έμφαση στα παιδιά και τους νέους.

Ο γνωστός ηθοποιός ανέφερε επίσης ότι οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν «Μια Μικρή Ελλάδα στην Αθήνα», όπου θα παρουσιαστούν σε συνεργασία με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος, παραδοσιακά έθιμα και προϊόντα από κάθε γωνιά της χώρας.

Στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί η Χριστουγεννιάτικη Αγορά από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαιθρίων Εμπόρων, με μεγάλη ποικιλία προϊόντων.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 7 Ιανουαρίου.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ