Κώστας Σολδάτος: Θρήνος στην Κρήτη για το θάνατο του θρυλικού αστυνομικού


Θλίψη σε όλη την Κρήτη προκάλεσε η είδηση πως ο Κώστας Σολδάτος, ο θρυλικός αστυνομικός που κυνήγησε τη μαφία του νησιού κι έγινε στόχος της και έπιασε τον διαβόητο Βαγγέλη Ρωχάμη, έφυγε από τη ζωή. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Κώστας Σολδάτος δεν θεωρούνταν ένας τυχαίος αστυνομικός για την Κρήτη. Ήταν ο άνθρωπος που είχε τη μαφία να ανατινάζει το αυτοκίνητό του. Κι εκείνος που ως επικεφαλής … είχε πιάσει τον Βαγγέλη Ρωχάμη, που λίγο καιρό νωρίτερα είχε δραπετεύσει από τις φυλακές Αλικαρνασσού.

Ο Κώστας Σολδάτος έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη (12.12.2019). Η κηδεία του θα γίνει στις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου στον Άγιο Μηνά Ηρακλείου.

Η ζωή του μοιάζει σαν σενάριο αστυνομικής ταινίας. Είχε βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο, αλλά όπως λένε όσοι τον ξέρουν, δεν το έβαλε ποτέ κάτω.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80, ο Κώστας Σολδάτος, φεύγοντας από ένα γάμο σε χωριό του Ηρακλείου ξυλοκοπήθηκε άσχημα. Ήταν το πρώτο χτύπημα.

Τον Μάιο του 1992 ήταν επικεφαλής του αποσπάσματος που εντόπισε και συνέλαβε τον Βαγγέλη Ρωχάμη που είχε αποδράσει από τις φυλακές Αλικαρνασσού. Λίγο αργότερα αποκάλυψε τη σπείρα γνωστού κρητικού που είχε διαπράξει διάφορες ληστείες και εντόπισε τους ληστές νυκτερινού κέντρου.

Ήταν ο αστυνομικός που «χτύπησε» τα κυκλώματα ναρκωτικών που είχαν γεμίσει με χάπια ecstasy τα νυχτερινά κέντρα στο Ηράκλειο. Ακόμη και η σύλληψη του νεοφασίστα τρομοκράτη Μάρκο Φουρλάν αποδίδεται στην ευφυΐα του Κώστα Σολδάτου.Η απόπειρα δολοφονίας

Τον Φεβρουάριο του 1997 ο Κώστας Σολδάτος έγινε στόχος. Κάποιοι δεν δίστασαν να κάνουν δολοφονική απόπειρα εναντίον του. Μόνο που τελικά ήταν η γυναίκα του που τραυματίστηκε σοβαρά.

Η 39χρονη, τότε, Γεωργία Σολδάτου, μπήκε εκείνη την ημέρα και όταν έβαλε το κλειδί στη μίζα, έγινε η έκρηξη. Ήταν ένα περιστατικό πρωτοφανές για την Ελλάδα που παρέπεμπε σε τακτικές της ιταλικής μαφίας.

Οι δράστες ­ όπως τουλάχιστον είπαν οι ειδικοί στον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιώργο Ρωμαίο ­ θα πρέπει να ήταν επαγγελματίες οι οποίοι είτε θα εκτελούσαν κάποιο «συμβόλαιο» είτε θα πρέπει να μετείχαν ενεργά στο οργανωμένο έγκλημα. Σε αυτό το συμπέρασμα είχε οδηγήσει τόσο η συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού (γνώριζαν ακόμη και τη συμπεριφορά του συναγερμού του αυτοκινήτου) όσο και η εκρηκτική ύλη που χρησιμοποίησαν ­ τύπου «C-Α» που κατασκευάζεται στις ΗΠΑ και βρίσκεται συνήθως στις εγκαταστάσεις των επίλεκτων δυνάμεων του στρατού.

Η Γεωργία Σολδάτου τραυματίστηκε σοβαρά, έχασε το πόδι της. Ο σοβαρός τραυματισμός της συζύγου του, σημάδεψε τον Κώστα Σολδάτο.

Πριν μερικά χρόνια άρχισαν τα προβλήματα με την υγεία του. Έμεινε καθηλωμένος και ταλαιπωρήθηκε αρκετά.

Πηγή: cretalive.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ