Σφοδρή κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – Παναγιωτόπουλου για εσωτερική ασφάλεια, Στρατό και απειλή τζιχαντιστών

Για… στρατικοποίηση της Δημοκρατίας μιλά η αξιωματική αντιπολίτευση – «Μην παρερμηνεύετε τις δηλώσεις μου», λέει ο υπουργός Άμυνας

Σκληρή πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι αναφορές του υπουργού Εθνικής Άμυνας για τις απειλές στην ασφάλεια της χώρας που μπορεί να προκαλέσουν οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές στη χώρα μας και η ενδεχόμενη παρείσφρηση τρομοκρατών και τζιχαντιστών μεταξύ των μεταναστών και προσφύγων.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε από το βήμα της βουλής, υπερασπιζόμενος την τροπολογία για τη σύσταση θέσης Ειδικού Συντονιστή για το Μεταναστευτικό, πως η κυβέρνηση προσπαθεί να διαχειριστεί ένα σύνθετο, περίπλοκο και δύσκολο πρόβλημα και πρόταξε στη δημόσια συζήτηση και το ζήτημα της δημιουργίας απειλής κατά της δημόσιας ασφάλειας της χώρας.

«Αμφισβητούμε ότι η ένταση των μεταναστευτικών ροών ακόμα και μέσα στο καταχείμωνο, και η συσσώρευση της πίεσης στον Έβρο και τα νησιά, θα μπορούσε να δυνητικά να αποτελεί απειλή για την εσωτερική ασφάλεια, και να καθόμαστε άπρακτοι για αυτό», αναρωτήθηκε ο κ. Παναγιωτόπουλος απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση.
Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι ζητάνε να διαχειριστούμε το πρόβλημα, αλλά θεωρούν τη ρύθμιση «στρατιωτικοποίηση της Δημοκρατίας». «Πείτε στους Εβρίτες ότι η ενίσχυση περιπολιών είναι στρατιωτικοποίηση, πείτε σε όσους βιώνουν τη Μόρια ότι η επιτάχυνση των διαδικασιών για προμήθεια υλικού είναι στρατιωτικοποίηση της Δημοκρατίας», ανέφερε.

Ερωτηθείς από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ για τη χρήση της λέξης «εισβολέων», ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε: «Δεν λέω εισβολείς. Λέω απειλή για τη εσωτερική ασφάλεια. Και τα επεισόδια είναι πολλά και καθημερινά. Η άποψή σας είναι ότι πρόκειται για ανθρωπιστικής φύσης πρόβλημα αμιγώς. Εγώ λέω ότι δεν είναι μόνο ανθρωπιστικής φύσης μόνο».

Όταν μάλιστα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ζήτησε διευκρινίσεις για το τι εννοεί ότι «το υπουργείο Άμυνας εγγυάται την εσωτερική ασφάλεια της χώρας», ο κ. Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε ότι «τα σύνορα τα εγγυάται ο στρατός και την εσωτερική ασφάλεια η αστυνομία». Ωστόσο, εξήγησε ότι υπάρχει ο κίνδυνος, με την αύξηση των μεταναστευτικών ή προσφυγικών ροών να παρεισφρύσουν τρομοκράτες-τζιχαντιστές που, μετά την τουρκική επέμβαση στη βόρεια Συρία, δραπέτευσαν από τα στρατόπεδα που φύλαγαν οι Κούρδοι μαχητές. «Για εσας δεν είναι δυνητική απειλή στην εσωτερική ασφάλεια της χώρας;», ρώτησε ο κ. Παναγιωτόπουλος την αξιωματική αντιπολίτευση.

Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε και μετά το τέλος της αντιπαράθεσης στη Βουλή, παραποιώντας πλήρως την δήλωση του κ. Παναγιωτόπουλου, τον εμφάνισε να λέει πως ο στρατός «θα αναλάβει την εσωτερική ασφάλεια», συνδέοντας τις δηλώσεις του με την περίοδο της Χούντας! Μάλιστα επιτέθηκε με ειρωνείες και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, για το γεγονός πως επί Χούντας η οικογένειά του είχε διαφύγει στο Παρίσι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, που πριν λίγες μέρες πάγωσε μόνος του για δύο ώρες τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία μέχρι να τον συνεφέρει το Μέγαρο Μαξίμου, σήμερα μας ενημέρωσε πως έχει λάβει εντολή ο στρατός να φροντίζει εκτός από τη φύλαξη των συνόρων της χώρας και για την εσωτερική ασφάλεια!

Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να ήταν έξι μηνών πολιτικός κρατούμενος στο Παρίσι την τελευταία φορά που ο στρατός «μεριμνούσε» για την εσωτερική ασφάλεια και να έχει ξεχάσει, αλλά τώρα οφείλει να πει ξεκάθαρα:

Έχει δώσει ο ίδιος τέτοια εντολή στον Υπουργό του, όπως ανατριχιαστικά ανακοίνωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος στη Βουλή;

Εάν ναι, τα πράγματα είναι σοβαρά.

Εάν όχι, να τον διαψεύσει το γρηγορότερο, γιατί παρόμοιες δηλώσεις αποτελούν κίνδυνο για την ίδια τη Δημοκρατία μας».

Παναγιωτόπουλος: «Μην παρερμηνεύεται τις δηλώσεις μου»

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος απάντησε σε σχόλια που διατυπώθηκαν από τον εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Δημήτρη Τζανακόπουλο σχετικώς με διαχείριση του Μεταναστευτικού διευκρινίζοντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις εγγυώνται την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων, ενώ τα Σώματα Ασφαλείας την εσωτερική ασφάλεια στη χώρα.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ζήτησε να μην παρερμηνευτούν οι δηλώσεις του υπογραμμίζοντας: «Εκτιμούμε πως η κατάσταση όπως εξελίσσεται αποτελεί δυνητική απειλή για την ασφάλεια της χώρας, όχι ότι θα την αντιμετωπίσει ο Στρατός».
Υπενθύμισε στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι για να μην υπάρχει οποιαδήποτε παρεξήγηση, ο κυβερνητικός συνεταίρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πάνος Καμμένος είχε δηλώσει τον Απρίλιο του 2015 ότι «ο Στρατός εγγυάται την Εσωτερική Ασφάλεια της χώρας».

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ήρθε για να «δραπετεύσει» από την ευθύνη ή να την αποφύγει, αντιθέτως με δουλειά και αποτελεσματικότητα θα συμβάλει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here