Euroleague: «Καταρρέει» η Μιλάνο, βλέπει 8άδα η Βιλερμπάν. «Μαχαιρία» της Βαλένθια στη Ζαλγκίρις


Η Βιλερμπάν συνεχίζει να αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της φετινής Euroleague, αφού επικράτησε της Αρμάνι Μιλάνο στο «Αστρομπάλ» για την 13η αγωνιστική της διοργάνωσης, «βυθίζοντας» περαιτέρω στην κρίση τους Ιταλούς. Μεγάλης σημασίας νίκη για τη Βαλένθια που έφυγε με το διπλό από τη Λιθουανία αφήνοντας τη Ζαλγκίρις στην τελευταία θέση της βαθμολογίας μαζί με τη Ζενίτ, η οποία υπέκυψε στην ανωτερότητα της Μπάγερν στη Γερμανία.

Η Αρμάνι Μιλάνο έδειχνε για ένα ημίχρονο ότι θα πάρει τη νίκη και θα αρχίσει να επανέρχεται από την “κρίση” των τελευταίων αγωνιστικών στη Euroleague αλλά λογάριαζε χωρίς τη… Βιλερμπάν. Η γαλλική ομάδα, που έχει μετατρέψει σε “κάστρο” το “Αστρομπάλ” κατάφερε να επικρατήσει των Ιταλών με 89-82. Ανέβασε έτσι το ρεκόρ της στο 6-7 και πλησίασε την οχτάδα, την ώρα που η ομάδα του Έτορε Μεσίνα μέτρησε την πέμπτη της ήττα σε έξι ματς και δείχνει να βυθίζεται όλο και περισσότερο, μετά το εκπληκτικό της ξεκίνημα, αφού πλέον είναι οριακά εντός οχτάδας με το ρεκόρ της να έχει πέσει στο 7-6.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Τζόρνταν Τέιλορ με 18 πόντους και 4 ασίστ και τον ακολούθησαν οι Λάιτι με 19 πόντους και Τζέκιρι με 8 πόντους και 12 ριμπάουντ. Στον αντίποδα ο Σέρχι Ροντρίγκεθ ήταν διακριθέντας για τη Μιλάνο με “double-double” (13 πόντους και 10 ασίστ) και τον ακολούθησε ο Σκόλα με 14 πόντους.

Νίκη “μαχαιριά” στην καρδιά της Ζαλγκίρις πέτυχε η Βαλένθια στη Λιθουανία αφού επικράτησε με 86-82 της ομάδας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, κρατώντας την στην τελευταία θέση παρέα με τη Ζενίτ, αφού πλέον έχει ρεκόρ 3-10 όπως και οι Ρώσοι, ενώ οι “νυχτερίδες” ανέβηκαν στο 5-8.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Λαμπεϊρί, ο οποίος είχε 22 πόντους και 5 ριμπάουντ ενώ ο Κολόμ, πέτυχε άλλους 12 πόντους και μοίρασε 9 ασίστ έχοντας σημαντική συμβολή στην μεγάλη νίκη.Οι Λιθουανοί από την πλευρά τους είχαν τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Ουλανόβας 16 π., Γουόκαπ 15 π., Λαντέιλ 12 π., Λεντέι 10 π.) αλλά αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να αποφύγουν μία ακόμα επώδυνη ήττα.

Η Μπάγερν Μονάχου συνάντησε αντίσταση μόνο για ένα ημίχρονο από τη Ζενίτ, την οποία υπέταξε με 77-69 στη Γερμανία για την 13η αγωνιστική της Euroleague και ανέβασε έτσι το ρεκόρ της σε 5-8 αφήνοντας τους Ρώσους στο απογοητευτικό 3-10. Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Άλεξ Ρενφρό με 18 πόντους από την πλευρά της Ζενίτ, ενώ από τους νικητές που είχαν πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό, ξεχώρισε ο Βλαντιμίρ Λούλιτς με 17.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ