Σύνοδος Κορυφής: Ικανοποίηση στην Αθήνα για την καταδίκη της Τουρκίας

Χαμόγελα στην Αθήνα για την ευρωπαϊκή στήριξη έναντι της τουρκικής προκλητικότητας. Σπασμωδικά και με νευρικότητα θεωρεί η κυβέρνηση πως λειτουργεί η Τουρκία. Η Άγκυρα έχει απομονωθεί διπλωματικά. Οργή στην Τουρκία για τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής: Είστε αναρμόδιοι!

Η ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής είναι πλέον παρελθόν και η κυβέρνηση είναι απόλυτα ικανοποιημένη από τα αποτελέσματά της: και τα τρία στοιχεία που εξ αρχής ζητούσε να συμπεριληφθούν στο κείμενο των συμπερασμάτων (ομόθυμη καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας, ρητή αναγνώριση της ακυρότητας του μνημονίου Τουρκίας-Λιβύης και πλήρης στήριξη Ελλάδας-Κύπρου) εγκρίθηκαν ομόφωνα από τους ηγέτες των χωρών-μελών της ΕΕ.

Click4more: “Είστε αναρμόδιοι”! “Πόλεμος” της Τουρκίας στην ΕΕ για την συμφωνία με την Λιβύη!

Όπως τόνισε, άλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη Σύνοδο, η Ελλάδα πορεύεται με ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση και σχέδιο και έχει στο πλευρό της πολύ ισχυρούς συμμάχους. Έκανε, άλλωστε, ονομαστική αναφορά στον Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος τοποθετήθηκε δημοσίως υπέρ της Ελλάδας για μία ακόμη φορά, δηλώνοντας μετά τη Σύνοδο Κορυφής πως η χώρα του εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη της σε Ελλάδα και Κύπρο απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας στη ΝΑ Μεσόγειο και πως η Ευρώπη δεν πρέπει να υπαναχωρήσει απέναντι σε οποιαδήποτε πρόκληση.

Στην Αθήνα υπάρχει πλέον διάχυτη η εντύπωση ότι η Άγκυρα συμπεριφέρεται ακριβώς γι’ αυτό το λόγο σπασμωδικά και με νευρικότητα, καθώς έχει απομονωθεί διπλωματικά και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας είναι αδιαπραγμάτευτα, ενώ η καταδίκη της Τουρκίας έρχεται εκτός από την ΕΕ και από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, το Ισραήλ, την Αίγυπτο κτλ.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τις δηλώσεις Μπορίσοφ, από την Αθήνα ξεκαθαρίζεται ότι ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας στήριξε ανεπιφύλακτα την Ελλάδα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα στη Σύνοδο Κορυφής και πως η σύγχυση που προέκυψε με τις δηλώσεις του οφείλεται στο γεγονός ότι εννοούσε πως η Τουρκία παίζει σημαντικό ρόλο στο μεταναστευτικό και τα ενεργειακά και μόνο.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here