Τουρκία: Στήνει βάση drones στα κατεχόμενα για έλεγχο των γεωτρήσεων στην ανατολική Μεσόγειο


Αποφασισμένη να προκαλεί κάθε φορά και περισσότερο, χωρίς να τη… νοιάζει η διεθνής καταδίκη δείχνει για άλλη μια φορά η Τουρκία. Και τώρα βάζει στο παιχνίδι τα κατεχόμενα.

Η Τουρκία επί της ουσίας στήνει βάση για drones στην κατεχόμενη Κύπρο κι από εκεί θα απογειώνονται τα UAV’s για να συνοδεύουν τα τουρκικά γεωτρύπανα που, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, θα επιχειρούν γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο!

Click4more: «Βόμβα» Blooberg: Η Τουρκία ετοιμάζει από κοινού με τη Ρωσία παραγωγή πυραύλων

Ήδη, το «υπουργικό συμβούλιο» του ψευδοκράτους όρισε το αεροδρόμιο του Λευκόνοικου στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο ως βάση για τουρκικά drones, ώστε αυτά να απογειώνονται και να συνοδεύουν πλωτά γεωτρύπανα που διενεργούν έρευνες υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο, μετέδωσε χθες (13.12.2019) το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Demiroren.

Τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAVs), και άοπλα και οπλισμένα, θα ξεκινήσουν να απογειώνονται από το αεροδρόμιο του κατεχόμενου Λευκόνοικου (Γκετσιτκαλέ) από τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Click4more: «Απομονωμένη η Άγκυρα, ενεργεί με νευρικότητα» – Απόλυτη ικανοποίηση στην Αθήνα

Μια ομάδα ειδικών από την Άγκυρα θεώρησε κατάλληλη επιλογή το αεροδρόμιο για τον σκοπό αυτό.

Επιπλέον επενδύσεις θα γίνουν επίσης στο αεροδρόμιο, δήλωσε ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους, ο Ερσί Τατάρ, έπειτα από την απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου».

«Η προστασία των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων είναι βασική προτεραιότητα», είπε ο Τατάρ, σύμφωνα με το Demiroren.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ