Πέτσας: «Μπορούμε να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα»


Με ψυχραιμία αντιμετωπίζει το Μαξίμου τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, όπως τόνισε ο Στέλιος Πέτσας, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση πέτυχε στη Σύνοδο Κορυφής αυτά που ήθελε.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η συμπεριφορά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που προχωρά μόνος του και ορίζει όπως νομίζει ο ίδιος θέματα που καλύπτονται από το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας, τον οδηγεί σε διπλωματική απομόνωση, και σημείωσε ότι από παντού υπήρξε καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας.

Αναφερόμενος στην Σύνοδο Κορυφής, τόνισε ότι η ελληνική πλευρά πέτυχε αυτά που ήθελε, την πλήρη στήριξη της Ελλάδας και της Κύπρου, την ύψιστη πολιτική καταδίκη των τουρκικών ενεργειών και την αναγνώριση ότι η συμφωνία Άγκυρας – Τρίπολης, δεν παράγει κανένα αποτέλεσμα. Παράλληλα, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι ο Ερντογάν κάνει σπασμωδικές κινήσεις, καθώς η πίεση που δέχεται στο εσωτερικό της χώρας του, βγαίνει με σπασμωδικές ενέργειες στο εξωτερικό».

«Εμείς είμαστε ψύχραιμοι. Ξέρουμε  ότι το δίκαιο είναι με το μέρος μας, ξέρουμε ότι έχουμε συμμάχους, ξέρουμε ότι μπορούμε να κάνουμε ότι χρειαστεί για να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», τόνισε ο κ Πέτσας.Η συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ

Αναφερόμενος στο ταξίδι του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη συνάντηση που θα έχει με τον Ντόναλντ Τραμπ στις 7 Ιανουαρίου, ο Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για σημαντική συζήτηση τόσο με τον Αμερικανό πρόεδρο, όσο και με άλλους αξιωματούχους, που θα αποτελέσει ευκαιρία για την ελληνική πλευρά να προωθήσει θέματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική, τις επενδύσεις, αλλά και να μιλήσει στην ομογένεια με αφορμή την ψήφο των αποδήμων.

“Τα καλά νέα στην οικονομία θα έρχονται σταδιακά, όπως έχει δηλώσει και ο πρωθυπουργός”, πρόσθεσε ο κ Πέτσας. Σημείωσε ότι το 2020 θα είναι καλύτερη χρονιά από τη φετινή και πως θα έχουμε καλά νέα για τα πλεονάσματα.
Αναφερόμενος στον μηχανισμό στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων, τόνισε ότι  θα στηρίζονται οι πιο ευάλωτοι με μόνιμο τρόπο και όχι με προεκλογικό, μικροπολιτικό τρόπο.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ