Πρέσβης Ισραήλ: Είμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε τη συνεργασία με Ελλάδα και Κύπρο

«Για το Ισραήλ η σχέση με την Ελλάδα είναι στρατηγικής σημασίας και μακροπρόθεσμη. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα προχωρήσει» δηλώνει ο πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα Γιόσι Αμράνι.

«Εκπροσωπώ μια πολύ ειλικρινή θέση για το στρατηγικό όραμα της σχέσης με την Ελλάδα. Στον στρατηγικό, αμυντικό, οικονομικό τομέα», τονίζει ο Ισραηλινός πρέσβης στην Αθήνα, μιλώντας το Σάββατο (14.12.2019) στην εφημερίδα Παραπολιτικά.

Ερωτηθείς εάν το τριμερές σχήμα συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ μπορεί να εξελιχθεί και σε βαθύτερη στρατιωτική συνεργασία ή ακόμα και σε αμυντική συμμαχία, ο πρέσβης του Ισραήλ στέλνει ένα σαφές μήνυμα: «Είμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε τη συνεργασία μεταξύ των τριών χωρών. Έχουμε κάνει πολλά τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να διαβουλευθούμε διμερώς και τριμερώς και να δούμε που μας οδηγεί η συνεργασία και με ποιους τρόπους εξυπηρετούνται καλύτερα τα εθνικά μας συμφέροντα».

Σχολιάζοντας την πιθανότητα σύγκρουσης στη Μεσόγειο λόγω τουρκικής πολιτικής, ο Γιόσι Αμράνι δηλώνει: «Η ένταση όντως αυξάνεται και γίνεται πιο συχνή. Το ζητούμενο στην πολιτική είναι πάντα η εύρεση μέτρου και ισορροπιών.

Έχουμε πλήρη επίγνωση των επιπλοκών που προκαλούνται από συγκεκριμένες πολιτικές στην εθνική κυριαρχία και ασφάλεια, αλλά και στη δυνατότητά μας να εκμεταλλευτούμε τους φυσικούς πόρους. Το μήνυμά μας είναι καθαρό».

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here