Κρήτη: Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του Κώστα Σολδάτου. Συγκίνηση για τον θρυλικό αστυνομικό

Τελευταίο αντίο στον Κώστα Σολδάτο, από συγγενείς, φίλους και πρώην συναδέλφους του. Οι σταθμοί της πορείας του αστυνομικού, που κέρδισε τον σεβασμό και την εκτίμηση των πολιτών…

To τελευταίο αντίο είπαν σήμερα, συγγενείς, φίλοι και παλιοί συνάδελφοι, στον πρώην Διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, Κώστα Σολδάτο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη (02-12-2019), σε ηλικία 66 χρονών.

Η κηδεία του έγινε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, παρουσία πλήθους κόσμου που του απηύθυνε το ύστατο χαίρε, μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης. Ο θάνατος του πρώην Διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, βύθισε στη θλίψη όλους όσοι τον γνώριζαν.

Ο Κώστας Σολδάτος ήταν εξάλλου ιδιαίτερα αγαπητός σε όλη την τοπική κοινωνία για το ήθος του και την προσφορά στην αστυνομία και στην ασφάλεια των πολιτών. Είχε διακριθεί πολλές φορές για το ήθος του και για την συμβολή του στην καταπολέμηση του εγκλήματος. Ήταν διοικητής Ασφαλείας Ηρακλείου και αστυνομικός διευθυντής Ρεθύμνου και υποστράτηγος εν αποστρατεία.

Κορυφαία στιγμή της επαγγελματικής του πορείας ήταν όταν συνέλαβε τον περιβόητο Έλληνα κακοποιό, Βαγγέλη Ροχάμη – ο οποίος κατά τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 απασχόλησε την κοινή γνώμη με την δράση του – το 1992. (διαβάστε εδώ)

Ένα από τα γεγονότα που τον σημάδεψαν ήταν το 1997 όταν σημειώθηκε έκρηξη έξω από το σπίτι του στο Ηράκλειο, στο παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητό του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά η γυναίκα του, Γεωργία. Τα τελευταία χρόνια ο Κώστας Σολδάτος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Πηγή: cretapost.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here