Χαλκιδική: Συγκίνηση για τον ήρωα Παύλο Παυλούδη. Η τελετή επαναπατρισμού των οστών του


Ο στρατιωτικός που υπηρετούσε το 1974 στην ΕΛΔΥΚ, στην Κύπρο, έπεσε κατά την τουρκική εισβολή και το όνομά του βρισκόταν για δεκαετίες στον μακρύ κατάλογο των αγνοουμένων της Κυπριακής τραγωδίας. Το πρωί η Χαλκιδική τίμησε τον ήρωά της…

Με τιμές ήρωα και σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το πρωί η τελετή επαναπατρισμού των λειψάνων του έφεδρου ανθυπασπιστή Πεζικού, Παύλου Παυλούδη, στη Χαλκιδική και πιο συγκεκριμένα στην πατρώα γη του, τον Άγιο Νικόλαο.

Ο στρατιωτικός που υπηρετούσε το 1974 στην ΕΛΔΥΚ, στην Κύπρο, έπεσε κατά την τουρκική εισβολή και το όνομά του βρισκόταν για δεκαετίες στον μακρύ κατάλογο των αγνοουμένων της Κυπριακής τραγωδίας.

Βαθιά συγκίνηση το πρωί στον Άγιο Νικόλαο, όπου σύσσωμο το χωρίο υποδέχτηκε τα λείψανα του ήρωά του. Σε μια σεμνή και συγκινητική τελετή, παρουσία συγγενών, επισήμων, κατοίκων και στρατιωτικού αγήματος τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία και στη συνέχεια έγινε η ταφή των λειψάνων στο Μνημείο Ηρώων πεσόντων στο ναό της Αγίας Παρασκευής.

“Με συγκίνηση και σεβασμό υποδεχόμαστε σήμερα στην εκκλησία μας τον Ήρωα Παύλο Παυλούδη! Σήμερα αισθανόμαστε τιμή και δέος! Σήμερα αποχαιρετούμε έναν δικό μας άνθρωπο, είναι ο αδελφός που δεν προλάβαμε να γνωρίσουμε…” ανέφερε ο πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Νικολάου, Αγαπητός Παρδάλης.

Ο Έφεδρος Ανθυπασπιστής Πεζικού Παύλος Παυλούδης υπηρετούσε στην ΕΛΔΥΚ με τον βαθμό τότε του Λοχία. Τα ίχνη του χάθηκαν στις 16 Αυγούστου 1974 στις μάχες με τα τουρκικά στρατεύματα στην περιοχή του στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ.

Τα οστά του εντοπίστηκαν σε περιοχή του Τουρκοκυπριακού χωριού Κιόνελι και ταυτοποιήθηκαν στις 2 Φεβρουαρίου του 2018.

Πηγή: halkidikinews.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ