Τουρκία: Το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό έδιωξε ισραηλινό ερευνητικό από την κυπριακή ΑΟΖ.

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις της Τουρκίας. Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό απαίτησε να φύγει από την… κυπριακή ΑΟΖ ερευνητικό σκάφος του Ισραήλ! Το περιστατικό φέρνουν στο φως ισραηλινά ΜΜΕ. Κι ένας Κύπριος στο πλήρωμα του ισραηλινού σκάφους.

Προκλήσεις χωρίς τέλος και «τσαμπουκάδες» σε ξένα… χωράφια από την Τουρκία. Ένα πρωτοφανές περιστατικό, χαρακτηριστικό της τουρκικής προκλητικότητας στην ανατολική Μεσόγειο, στον απόηχο μάλιστα της συμφωνίας που υπέγραψε η Άγκυρα με τη Λιβύη για τα θαλάσσια σύνορα στην περιοχή.

Αυτή τη φορά, η Τουρκία έφτασε στο σημείο να… «κυνηγήσει» και να εκδιώξει από την κυπριακή ΑΟΖ ισραηλινό ερευνητικό σκάφος, το οποίο έπλεε στην περιοχή απόλυτα σύννομα, καθώς είχε λάβει τη σχετική άδεια των κυπριακών αρχών.

Click4more: Στην τουρκική Βουλή η συμφωνία με τη Λιβύη – Ούτε βήμα πίσω ο Ερντογάν

Το πρωτοφανές περιστατικό φέρνουν στο φως ισραηλινά ΜΜΕ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Jerusalem Post και όπως μετέδωσε και το δίκτυο Channel 13, όλα έγιναν πριν από περίπου δυο εβδομάδες, όταν το ισραηλινό ερευνητικό σκάφος «Bat Galim» έπλεε ανοιχτά της Κύπρου.

Πλοίο του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού διέταξε (!) την απομάκρυνση του ισραηλινού σκάφους, κάνοντας για ακόμη μια φορά τον… Δερβέναγα στην περιοχή.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, το περιστατικό επιβεβαιώθηκε και από το υπουργείο Ενέργειας και Υποδομών του Ισραήλ!

Στο ωκεανογραφικό σκάφος Bat Galim της Ωκεανογραφικής και Λιμνολογικής Ερευνητικής Υπηρεσίας, επέβαιναν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ben Gurion καθώς και ένας Κύπριος γεωλόγος, οι οποίοι έκαναν υποθαλάσσια έρευνα για τον αγωγό EastMed μετά από εντολή της ισραηλινής κυβέρνησης και με άδεια της Λευκωσίας!

Το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό απαίτησε από το πλήρωμα του ισραηλινού ερευνητικού σκάφους να κινηθεί πιο νότια.

Με πληροφορίες από Jerusalem Post

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here