Δένδιας για Τουρκία: Αν απαιτηθεί, μπορούμε και μόνοι


«Θα συνεχίσουμε μέχρι η Τουρκία να αντιληφθεί ότι η παραβατικότητα έχει ένα και μόνο αποτέλεσμα: τη διεθνή απομόνωση», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, από το βήμα της Βουλής, κατά τη δεύτερη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια για τον προϋπολογισμό του 2020.

“Απέναντι στην πολιτική των κανονιοφόρων προτάσσουμε την πολιτική της νομιμότητας. Η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα, δεν θα μας παρασύρει η Τουρκία στο επίπεδο του Βαλκάνιου καβγατζή. Αν απαιτηθεί και παρότι μπορούμε και μόνοι, δεν θα είμαστε μόνοι”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας και επανέλαβε πως η Ελλάδα δεν ανέχεται προκλητικές ενέργειες, απειλές πολέμου και μονομερείς διεκδικήσεις.

Ο κ. Νίκος Δένδιας ανέφερε “πως προωθούμε την καλή γειτονία, στο πλαίσιο σεβασμού των κανόνων του διεθνούς δικαίου. Δεν ανεχόμαστε προκλητικές ενέργειες και μονομερείς διεκδικήσεις και θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο την Συνταγματική μας υποχρέωση, την νομιμότητα και την κοινή λογική”. Επιπλέον, υπογράμμισε την πίστη της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης στους ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία και τόνισε την ανάγκη -σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές- για ομοψυχία και σύμπνοια.

Στην παρατήρηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριου Σαντορινιού, γιατί δεν έχουμε προχωρήσει να ζητήσουμε κυρώσεις από την ΕΕ που είχε καταφέρει ως απόφαση η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας απάντησε πως «δεν είμαστε αντίθετοι σε κυρώσεις. Αυτό, όμως, είναι θέμα τακτικής και όπως καταλαβαίνετε η χρονική διάταξη των αντιδράσεων δεν μπορεί να συζητηθεί δημοσίως… Σέβομαι κάθε άποψη, αλλά θα ήθελα την διάταξη τακτικής να μην την κάνουμε δημοσίως. Μπορούμε να συζητήσουμε μεταξύ μας. Μην μας πιέζετε να απαντήσουμε δημοσίως, δεν είναι προς όφελος…”.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ