«Συγγνώμη» Κόρμπιν για το εκλογικό «κάζο» αλλά… δεν έκανε και λάθος


Αν και ο Μπόρις Τζόνσον ήταν ο απόλυτος θριαμβευτής των εκλογών που έγιναν την περασμένη Πέμπτη (12.12.2019) στη Βρετανία αλλά το πρόσωπο των ημερών δεν είναι άλλος από τον Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ο άνθρωπος που επί των ημερών τους οι Εργατικοί γνώρισαν την πρώτη βαριά ήττα των τελευταίων 84 ετών (από το 1935) συγκεκριμένα. Ο άνθρωπος που επί των ημερών του το κόμμα έχασε από τους Συντηρητικούς παραδοσιακά «κάστρα». Ακόμη και μετά από αυτή την ήττα, ο Τζέρμι Κόρμπιν, μοιάζει να μην έχει… καταλάβει.

Ο ηγέτης των Εργατικών, με άρθρο του στη Sunday Mirror, ζητάει μεν συγγνώμη για το κάζο στις εκλογές αλλά δεν θεωρεί πως το πρόγραμμα που παρουσίασε ήταν λάθος.

Click4more: Κόρμπιν: Και συνετρίβη και κοιμάται ήσυχος τα βράδια και… δεν βιάζεται να φύγει!

«Λυπάμαι που δεν ανταποκριθήκαμε και αναλαμβάνω την ευθύνη», αναφέρει ο Κόρμπιν σε ανοικτή επιστολή που δημοσιεύεται στη Sunday Mirror. Η συγγνώμη του έρχεται τρεις μέρες μετά τις εκλογές και αφού οι Τόρισε κέρδισαν 48 έδρες περισσότερες από το 2017, έχουν την απόλυτη πλειοψηφία (με 365 έδρες) στο Ουέστνινστερ, αφού οι Εργατικοί από τις 262 έδρες κατρακύλησαν στις 203 και αφού έχασαν περιοχές όπου παραδοσιακά ήταν κυρίαρχοι.

«Δεν θα δίσταζα να το πω. Το αποτέλεσμα ήταν ένα σκληρό χτύπημα για όλους εκείνους που έχουν απελπιστικά ανάγκη μια πραγματική αλλαγή στη χώρα μας», έγραψε ο Κόρμπιν στην ανοιχτή επιστολή του. Ο 70χρονος βετεράνος πολιτικός υποστήριξε ότι το κόμμα του «πήρε τα μαθήματα αυτής της ήττας» και υποσχέθηκε (μάλλον αργά εκ του αποτελέσματος) να «ακούσει τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους των Εργατικών που χάσαμε στις κοινότητες των εργατών».

«Αυτό το κόμμα υπάρχει για να τους εκπροσωπεί. Θα ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους», διαβεβαίωσε. Το θέμα, για πολλούς, είναι αν οι Εργατικοί θα το κάνουν αυτό με τον Κόρμπιν επικεφαλής.

Ο ηγέτης του κόμματος της αντιπολίτευσης στη Βρετανία, που επανεξελέγη για δεύτερη φορά στο βόρειο Ίσλινγκτον, εκλογική περιφέρεια του Λονδίνου, είχε υπεραμυνθεί χθες ψυχή τε και σώματι ένα πρόγραμμα για το οποίο δήλωσε «περήφανος».

«Για τη λιτότητα, τις ανισότητες, την κλιματική έκτακτη ανάγκη, κερδίσαμε και διευθύναμε τη συζήτηση», δήλωσε στον Guardian. «Δεν υπάρχει αμφιβολία, οι προτάσεις μας έχουν λαϊκή απήχηση. Το θέμα είναι μάλλον ‘Πώς μπορούμε να επιτύχουμε στο μέλλον, εκεί όπου αποτύχαμε;’».

Υπ΄ ατμόν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Τζέρεμι Κόρμπιν υποσχέθηκε να παραιτηθεί στις αρχές του 2020, έπειτα από μια περίοδο «περίσκεψης» στο κόμμα του.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ