Αγρίνιο: Μάρτυρας «κλειδί» για τη δολοφονία του δασκάλου. Τι λέει η χήρα του που κατηγορείται

Τα χρήματα, η ερωμένη και το θρίλερ της δολοφονίας του δασκάλου στο Αγρίνιο καθηλώνει. Ο 46χρονος βρέθηκε απανθρακωμένος στο αυτοκίνητό του και όλοι αρχικά μίλησαν για αυτοκτονία. Τα στοιχεία και οι μαρτυρίες έφεραν στο εδώλιο τη χήρα του, που κατηγορείται για το έγκλημα. Τι υποστηρίζει η ίδια για την ερωμένη του άντρα της και τι έχει καταθέσει ο μάρτυρας κλειδί.

Το θρίλερ της δολοφονίας του δασκάλου στο Αγρίνιο, συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις στο Αγρίνιο.Ήταν Απρίλιος του 2011, όταν ο 46χρονος Νίκος Μέντζος, βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του, στην περιοχή Ρουπακιά Αγρινίου. Αρχικά όλοι μίλησαν για αυτοκτονία, όμως στη συνέχεια οι Αρχές κατέληξαν στο ότι έχουν να κάνουν με ένα στυγερό έγκλημα.

Στο εδώλιο κάθεται η σύζυγός του, στην οποία είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η κατηγορουμένη, που είναι ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, προσήλθε στις αρχές του μήνα στο δικαστήριο, συνοδευόμενη από τον γιο της, ο οποίος ήταν 14 ετών όταν δολοφονήθηκε ο πατέρας του. Η ίδια από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει πως είναι αθώα και θύμα μιας καλά οργανωμένης σκευωρίας.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να καταθέσει ένας μάρτυρας, που χαρακτηρίζεται “κλειδί” στην υπόθεση. Είναι ο άνθρωπος που φέρεται να είδε τη χήρα κοντά στο φλεγόμενο αυτοκίνητο και με την κατάθεσή του, την κατέστησε κατηγορούμενη.

Αύριο, όπως μετέδωσε η εκπομπή “Μαζί σου Σαββατοκύριακο” με την Τατιάνα Στεφανίδου, αναμένεται να γίνει πιο συγκεκριμένος. Μέχρι στιγμής φέρεται να έχει πει πως την ημέρα του εγκλήματος βρισκόταν σε ένα αθέατο σημείο της περιοχής και είδε τη χήρα να παρακολουθεί τον θάνατο του συζύγου της, χωρίς να αντιδρά.Τα αδέρφια κατηγορούν τη χήρα

“Δεν σκότωσε απλά το θύμα, αλλά το έψησε ζωντανό. Ήταν απόλυτα ικανή να το κάνει”, είπε για την κατηγορούμενη, την οποία χαρακτήρισε “αυστηρή”, “σκληρή”, “ασφυκτική” που είχε “το πάνω χέρι” στον γάμο της, ο αδερφός του θύματος.

Όπως υποστήριξε, εκείνη ήταν που διαχειριζόταν τα οικονομικά του σπιτιού, τον μισθό του αλλά και όσα έβγαζε εργαζόμενος μετά το σχολείο, στο ζαχαροπλαστείο των συγγενών της συζύγου του.

Σύμφωνα πάντα με τον αδελφό του θύματος η κατηγορούμενη σύζυγος είχε πληγωθεί από την εξωσυζυγική σχέση του άνδρα της. “Είχε κυριευτεί από εκδίκηση και προσπαθούσε να κάνει υπομονή και να σώσει το σπίτι της”, είπε, όμως φαίνεται ότι ένα ποσό 100.000 ευρώ που βρέθηκε κατόπιν στους λογαριασμούς του δασκάλου έπαιξε τον ρόλο του.“Έδινε συνέχεια χρήματα στην ερωμένη”

“Τον σκότωσε γιατί πληγώθηκε. Έχασε τον άνδρα της και σκεφτόταν ότι θα χάσει και τα χρήματα. Η γυναίκα με την οποία είχε εξωσυζυγική σχέση δεν είχε λόγο να τον σκοτώσει, γιατί της έδινε συνέχεια χρήματα”, είπε  μάρτυρας στην κατάθεσή του.

Στο παραπεμπτικό βούλευμα αναφέρεται πως ένα ισχυρό κίνητρο για τη δολοφονία του δασκάλου ήταν ότι έδινε χρήματα στη γυναίκα που είχε γνωρίσει.

“Η σύζυγος ήταν το πρόσωπο με το ισχυρότερο κίνητρο να τον βλάψει, γιατί είχε συνάψει εξωσυζυγική σχέση και εκείνη το γνώριζε. Δεν διαφαινόταν η βούλησή του να τη διακόψει με τις οικονομικές παροχές προς το τρίτο πρόσωπο επιβάρυνε τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Επίσης, η σύζυγος φέρεται ότι ενήργησε από κοινού με άγνωστο δράστη, ακινητοποίησε τον σύζυγό της στη θέση του οδηγού, τον έδεσε με σύρμα, τον περιέλουσε με βενζίνη και στη συνέχεια του έβαλε φωτιά”, αναφέρεται στο παραπεμπτικό.

Δείτε στο βίντεο της εκπομπής “Μαζί σου Σαββατοκύριακο” το χρονικό της υπόθεσης, αλλά και τους ισχυρισμούς της χήρας του δασκάλου…

 

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here