Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ: Μονόδρομος η νίκη για τους «ασπρόμαυρους».


Ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται στην έδρα του, ουραγού της βαθμολογίας, Παναιτωλικού για την 14η αγωνιστική της Superleague. Ο «δικέφαλος του Βορρά» θέλει οπωσδήποτε τη νίκη, σε μία έδρα που παραδοσιακά δυσκολεύεται, έτσι ώστε να συνεχίσει να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας, μόνος του ή ως συγκάτοικος με τον Ολυμπιακό. Oι Αγρινιώτες καίγονται για βαθμούς καθώς είναι στην τελευταία θέση της κατάταξης, με 4 βαθμούς και δεν έχουν καταφέρει να γευτούν τη χαρά της νίκης μέχρι τώρα μετρώντας μόλις 4 ισοπαλίες.

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον, τελευταίο της βαθμολογίας, Παναιτωλικό στο Αγρίνιο για την 14η αγωνιστική της Superleague και θέλει να κάνει… ποδαρικό στο δεύτερο γύρο με νίκη, η οποία θα του επιτρέψει να συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με τον Ολυμπιακό ή και μόνος.

Οι “ασπρόμαυροι” θέλουν φυσικά να υπερασπιστούν και το αήττητο σερί τους στο πρωτάθλημα, το οποίο έχει πλέον φτάσει στους 48 αγώνες, με 23 από αυτούς να είναι εκτός έδρας.

Παρακολουθήστε LIVE την εξέλιξη του αγώνα από το NewsIt.gr

 

Χωρίς νίκη σε ολόκληρο τον πρώτο γύρο έχει μείνει ο Παναιτωλικός, ο οποίος είναι ουραγός της Superleague με 4 βαθμούς, οι οποίες έχουν προέλθει από ισάριθμες ισοπαλίες.Η προαναγγελία της Superleague για το Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ

Τι κι αν τον κερδίζει στο γκολ; Το θέμα είναι ότι όποτε παίζει με τον Παναιτωλικό τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο ΠΑΟΚ τον νικά. Έχει κάνει δέκα νίκες για όλες τις διοργανώσεις, τις έξι τελευταίες για το πρωτάθλημα με ένα γκολ διαφορά. Τις τρεις τελευταίες με 2-1 και τρεις αμέσως προηγούμενες με 1-0.

Ο Παναιτωλικός έχει να νικήσει από τις 31 Ιανουαρίου 2015, όταν επικράτησε στην Τούμπα με 2-1. Δέκα μήνες αργότερα πήρε το δεύτερο και τελευταίο θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα, μια ισοπαλία. Ακολούθησαν έκτοτε οι 10 νίκες του ΠΑΟΚ.

Στο Αγρίνιο έχουν περάσει πάνω από έξι χρόνια που ο ΠΑΟΚ είχε βαθμολογική απώλεια. Ήταν τον Αύγουστο του 2013 η νίκη του Παναιτωλικού, μοναδική στα παιχνίδια που τον έχει φιλοξενήσει. Από τότε ο ΠΑΟΚ έχει πέντε νίκες για το πρωτάθλημα και έξι για όλες τις διοργανώσεις στην έδρα του Παναιτωλικού.

Χωρίς νίκη σε ολόκληρο τον πρώτο γύρο, ο Παναιτωλικός βρίσκεται τελευταίος στη βαθμολογία, έχοντας μείνει ακόμα όμως σε απόσταση βολής από τον Πανιώνιο. Για την ομάδα του Αγρινίου υπάρχει ένας γύρος ακόμα και τα επτά αγώνες των πλέι οφ, αλλά όσο καθυστερεί να πάρει μπροστά, τόσο θα απομακρύνονται οι ομάδες που καταδιώκει. Ήδη βρίσκεται οκτώ βαθμούς από την 12η προνομιούχο θέση.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε αισίως τους 48 αγώνες αήττητος και 23 εκτός έδρας. Μεγάλες επιδόσεις, στις οποίες πρέπει να προσθέσουμε και το ανεπανάληπτο σερί των 31 αγώνων εκτός έδρας, που σκοράρει συνέχεια.

Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ έχει δεχτεί 12 γκολ, μόλις δύο λιγότερα από όσα δέχτηκε σε όλη την περσινή σεζόν, που πήρε το πρωτάθλημα.

Το όπλο του φέτος είναι η επίθεση, τα 25 γκολ. Μάλιστα έχει βάλει 11 εκτός έδρας, ενώ καμία άλλη δεν έχει βάλει περισσότερα από εννέα.

Η ιστορία
Νίκες Παναιτωλικού: 2
Ισοπαλίες: 2
Νίκες ΠΑΟΚ: 15

Με γηπεδούχο τον Παναιτωλικό
Νίκες Παναιτωλικού: 1
Ισοπαλίες: 1
Νίκες ΠΑΟΚ: 7

Στον 1ο γύρο
25.08.2019: ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός 2-1
(27’ κεφαλιά Σφιντέρσκι, 76’ σουτ Μίσιτς – 90’ σουτ Ντάλσιο)

Πέρυσι
16.03.2019: Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ 1-2
(55’ πέναλτι Μπαϊροβιτς – 64’ σουτ Βιεϊρίνια, 67’ κεφαλιά Λέο Μάτος)


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ