Δολοφονία δασκάλου στο Αγρίνιο: Τα λεφτά, η ερωμένη και ο λόγος που η χήρα θα τον έβγαζε από τη μέση

Τι υποστηρίζει η σύζυγος του 46χρονου – «Τον έψησε ζωντανό η γυναίκα του», λένε οι συγγενείς του άτυχου 46χρονου

Δεν έχει τέλος το θρίλερ της δολοφονίας του δασκάλου, Νίκου Μέντζου, που έχει συγκλονίσει την Αιτωλοακαρνανία αλλά και το πανελλήνιο.

Ήταν Απρίλιος του 2011, όταν ο 46χρονος βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του, στην περιοχή Ρουπακιά Αγρινίου.

Όλοι αρχικά μίλησαν για αυτοκτονία. Ωστόσο, μετά από έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., τα στοιχεία και οι μαρτυρίες αποκάλυψαν ότι πρόκειται για στυγερή δολοφονία.

Τα στοιχεία και οι μαρτυρίες έφεραν στο εδώλιο τη χήρα του, με την ίδια εντούτοις να αντικρούει τις κατηγορίες και να στρέφει τα βέλη της κατά της ερωμένης του συζύγου της.

Κατά της συζύγου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η κατηγορουμένη, που είναι ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, προσήλθε στις αρχές του μήνα στο δικαστήριο, συνοδευόμενη από τον γιο της, ο οποίος ήταν 14 ετών όταν δολοφονήθηκε ο πατέρας του. Η ίδια από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει πως είναι αθώα και θύμα μιας καλά οργανωμένης σκευωρίας.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να καταθέσει ένας μάρτυρας, που χαρακτηρίζεται “κλειδί” στην υπόθεση. Είναι ο άνθρωπος που φέρεται να είδε τη χήρα κοντά στο φλεγόμενο αυτοκίνητο και με την κατάθεσή του, την κατέστησε κατηγορούμενη.

Σύμφωνα με την εκπομπή “Μαζί σου Σαββατοκύριακο” στον ΣΚΑΪ, ο μάρτυρας φέρεται να έχει πει πως την ημέρα του εγκλήματος βρισκόταν σε ένα αθέατο σημείο της περιοχής και είδε τη χήρα να παρακολουθεί τον θάνατο του συζύγου της, χωρίς να αντιδρά.

Τα αδέρφια κατηγορούν τη χήρα

«Δεν σκότωσε απλά το θύμα, αλλά το έψησε ζωντανό. Ήταν απόλυτα ικανή να το κάνει», είπε για τη σύζυγο ο αδερφός του θύματος, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη χήρα «αυστηρή», σκληρή» και «αυταρχική».

Όπως υποστήριξε, εκείνη ήταν που διαχειριζόταν τα οικονομικά του σπιτιού, τον μισθό του αλλά και όσα έβγαζε εργαζόμενος μετά το σχολείο, στο ζαχαροπλαστείο των συγγενών της συζύγου του.

Σύμφωνα πάντα με τον αδελφό του θύματος η κατηγορούμενη σύζυγος είχε πληγωθεί από την εξωσυζυγική σχέση του άνδρα της. «Είχε κυριευτεί από εκδίκηση και προσπαθούσε να κάνει υπομονή και να σώσει το σπίτι της», είπε. Όμως, φαίνεται ότι ένα ποσό 100.000 ευρώ που βρέθηκε κατόπιν στους λογαριασμούς του δασκάλου έπαιξε το ρόλο του.

«Τον σκότωσε γιατί πληγώθηκε. Έχασε τον άνδρα της και σκεφτόταν ότι θα χάσει και τα χρήματα. Η γυναίκα με την οποία είχε εξωσυζυγική σχέση δεν είχε λόγο να τον σκοτώσει, γιατί της έδινε συνέχεια χρήματα», είπε μάρτυρας στην κατάθεσή του.
Στο παραπεμπτικό βούλευμα αναφέρεται πως ένα ισχυρό κίνητρο για τη δολοφονία του δασκάλου ήταν ότι έδινε χρήματα στη γυναίκα που είχε γνωρίσει.

«Η σύζυγος ήταν το πρόσωπο με το ισχυρότερο κίνητρο να τον βλάψει, γιατί είχε συνάψει εξωσυζυγική σχέση και εκείνη το γνώριζε. Δεν διαφαινόταν η βούλησή του να τη διακόψει με τις οικονομικές παροχές προς το τρίτο πρόσωπο επιβάρυνε τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Επίσης, η σύζυγος φέρεται ότι ενήργησε από κοινού με άγνωστο δράστη, ακινητοποίησε τον σύζυγό της στη θέση του οδηγού, τον έδεσε με σύρμα, τον περιέλουσε με βενζίνη και στη συνέχεια του έβαλε φωτιά», αναφέρεται στο παραπεμπτικό.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ