Γιωργής Τσαμπουράκης: «Ήταν συνειδητή απόφαση ότι δεν θα ξανακάνω κάτι που δεν μου αρέσει»


Ο Γιωργής Τσαμπουράκης μίλησε σε γνωστό περιοδικό για όλα.

Εξήγησε τους λόγους της απουσίας του από τη μικρή οθόνη τα προηγούμενα χρόνια, μίλησε για την επιστροφή του μέσω της σειράς εποχής του Οpen «Το Κόκκινο Ποτάμι» και περιέγραψε τα συναισθήματα που του δημιούργησε το σίριαλ όταν παρακολούθησες τα πρώτα επεισόδια.

Πώς ήρθε η πρόταση της συνεργασίας από τον Μανούσου Μανουσάκη;

Μέσω της casting director της σειράς, Χρύσας Ψωμαδέλλη. Με τον Μανούσο δεν είχαμε συναντηθεί σε προηγούμενες δουλειές. Κάναμε λοιπόν ένα ραντεβού και η «παντρειά» έγινε αμέσως. Από την αρχή μου πρότεινε τον Αλή. Τον ευχαριστώ. Ο Αλή μπαίνει στο 12ο επεισόδιο και συνεχίζει για άλλα 12. Αλλά εξελίσσεται πολύ γρήγορα ο ρόλος, με αρχή, μέση και τέλος. Είναι ολοκληρωμένος χαρακτήρας».

Τι συναισθήματα σου δημιούργησε η σειρά όταν παρακολούθησες τα πρώτα επεισόδια;

«Η Γενοκτονία των Ποντίων δεν είχε προσεγγισθεί μέχρι σήμερα τηλεοπτικά αλλά και κινηματογραφικά. Είναι ευτυχής συγκυρία για την τηλεόραση. Πραγματεύεται ένα τόσο ευαίσθητο θέμα που αγγίζει βαθιά την ψυχή όλων μας. Το ίδιο συμβαίνει και με μένα.

Γιατί πιστεύεις πως έχουν τόσο μεγάλη απήχηση τη φετινή σεζόν οι σειρές εποχής;

«Πάντα η θεματολογία εποχής είναι γοητευτική και ελκυστική στο κοινό. Όταν αυτό συνοδεύεται με υψηλό επίπεδο παραγωγής, και αναφέρομαι στους συντελεστές, από τους ηθοποιούς που προέρχονται από το θέατρο, τους σεναριογράφους, τους σκηνοθέτες, μέχρι τους διευθυντές φωτογραφίας, δημιουργείται ένα ποιοτικό αποτέλεσμα. Ο κόσμος περνά μια δύσκολη περίοδο και έχει όσο ποτέ άλλοτε ανάγκη για ποιοτικές δουλειές. Επίσης δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Δεν μπορείς να κοροϊδέψεις τον τηλεθεατή. Ο κόσμος επέστρεψε με όμορφο τρόπο στην τηλεόραση. Και βέβαια δημιουργήθηκε και μια νέα επαγγελματική αφετηρία για τους ηθοποιούς. Εκτός από το θέατρο να κάνουν και καλές δουλειές στην τηλεόραση».

Έλειπες πολλά χρόνια από την ελληνική μυθοπλασία. Ήταν συνειδητή απόφαση;

«Δεν θα πω ότι έτρεχαν πίσω μου οι προ-τάσεις. Αλλά αυτά είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Ήταν συνειδητή απόφαση ότι δεν θα ξανακάνω κάτι που δεν μου αρέσει. Στην τέχνη ωριμάζεις και αναθεωρείς. Είχα πει λοιπόν πως θα ξανακάνω κάτι και τηλεοπτικά και θεατρικά επιλεκτικά. Όχι με την έννοια ότι είμαι κάποιος σπουδαίος, αλλά είχα φροντίσει μέσω άλλης επαγγελματικής δραστηριότητας για τα προς το ζην. Είχα λοιπόν το πλεονέκτημα της επιλογής, που φρόντισα όμως να δημιουργήσω για τους λόγους που προανέφερα.

Δηλαδή έκανες δουλειές στην τηλεόραση που τις μετάνιωσες;

«Δεν μετανιώνω για τίποτα. Γιατί οι επιλογές μας καθορίζουν και τη μετέπειτα πορεία μας. Τα συν και τα πλην μας διαμορφώνουν; Τιμώ όλες τις δουλειές που έχω κάνει, άσχετα εάν μου άρεσαν ή όχι. Το ίδιο ισχύει και για το θέατρο», είπε στο tv έθνος.

Πηγή: www.gossip-tv.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ