Ερντογάν: Η συμφωνία με τη Λιβύη ανατρέπει τη Συνθήκη των Σεβρών. Σύντομα ξεκινάμε γεωτρήσεις

Νέο προκλητικό τηλεοπτικό σόου από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης, αμφισβητεί τώρα και τη Συνθήκη των Σεβρών. Με τους χάρτες που «σβήνουν» ελληνικά νησιά στο φόντο, προανήγγειλε σύντομα γεωτρήσεις. Απειλές και κατά των ΗΠΑ, θα κλείσει βάσεις και θα αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Ινδιάνων!

Με τους χάρτες που φαντάζεται η Τουρκία και δημιουργήθηκαν μετά τη συμφωνία της με τη Λιβύη, χάρτες που «σβήνουν» ελληνικά νησιά όπως η Κρήτη, η Κάρπαθος, η Ρόδος, η Κάσος και το Καστελόριζο, να «παίζουν» σε ένα τεράστιο video wall, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε ακόμη ένα, προκλητικό, τηλεοπτικό σόου. Αυτή τη φορά κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο A Haber.

Click4more: Ερντογάν: Θα εξασφαλίσουμε τα δικαιώματα μας στα θαλάσσια σύνορα με την Ελλάδα 

Καθισμένος σε μια καρέκλα, με το video wall στα δεξιά του να δείχνει συνεχώς τους χάρτες και τρεις δημοσιογράφους απέναντί του, ο Ερντογάν έφτασε στο σημείο να πει ότι η συμφωνία που υπέγραψε πρόσφατα η Τουρκία με τη Λιβύη «είναι στην πραγματικότητα η αντιστροφή (της συνθήκης) των Σεβρών».

Και αφού θεωρεί πως ανάμεσα στις ακτές της Τουρκίας κι εκείνες της Λιβύης δεν υπάρχει… τίποτα, ο Ερντογάν όχι μόνο επανέλαβε ότι η Άγκυρα θα αγοράσει και τρίτο γεωτρύπανο, αλλά προανήγγειλε «σύντομα» σεισμογραφικές έρευνες και γεωτρήσεις. ΕρντογάνΕρντογάν

Δείχνοντας την περιοχή ανατολικά από το Καστελόριζο και δυτικά από την Κρήτη, ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι «με τη βοήθεια του Θεού, θα ξεκινήσουμε και σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις». Ζήτησε δε από μεγάλες εταιρίες να συνεργαστούν με την Τουρκία στην περιοχή, σημειώνοντας πως στην ανατολική Μεσόγειο υπάρχουν σημαντικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων. ΕρντογάνΕρντογάν

Νωρίτερα και μετά τη συνάντησή του, στην Κωνσταντινούπολη με τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Λιβύης Φάγεζ αλ-Σάρατζ, ο Ερντογάν είχε πει πως η συμφωνία με τη Λιβύη είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο. «Τα δικαιώματα της Λιβύης και της Τουρκίας θα προστατευθούν με τις συμφωνίες μας, δεν θα επιτρέψουμε μονομερείς ενέργειες. Όλα όσα κάνουμε είναι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Η συμφωνία με τη Λιβύη εξασφαλίζει τα δικαιώματα μας στα θαλάσσια σύνορα με την Ελλάδα», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος!Ερντογάν: Θα δώσουμε στρατιωτική βοήθεια στη Λιβύη

Αφού συναντήθηκε επί σχεδόν 2,5 ώρες στο Ντολμάμπαχτσέ με τον Σάρατζ, ο Ερντογάν υποσχέθηκε πως η Τουρκία θα δώσει στη Λιβύη οποιαδήποτε στρατιωτική βοήθεια χρειαστεί.

Click4more: Έτοιμος για όλα ο Ερντογάν! Στρατιωτική συνεργασία με τον Σαράζ και κλείσιμο των Αμερικανικών βάσεων σε Ιντσιρλίκ και Κιούρετσικ

«Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα της Λιβύης και της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας σε συνέντευξή του στο δίκτυο A Haber TV. «Είμαστε απολύτως έτοιμοι να δώσουμε οποιαδήποτε αναγκαία βοήθεια στην Λιβύη».Απειλές κατά ΗΠΑ

Η Τουρκία φυσικά θα απαντήσει σε τυχόν αμερικανικές κυρώσεις προειδοποίησε για άλλη μια φορά ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι έχει την δυνατότητα να κλείσει την αεροπορική βάση του Ίντσιρλικ, καθώς και την νατοϊκή βάση των ραντάρ στο Κιούρεντσικ, εάν το κρίνει αναγκαίο.

«Εάν υπάρξει ανάγκη, μπορούμε να κλείσουμε το Ιντσιρλικ και μπορούμε να κλείσουμε το Κιούρετσικ», είπε σε συνέντευξή του στο δίκτυο A Haber TV. «Εάν μας απειλούν με την επιβολή αυτών των κυρώσεων, φυσικά θα απαντήσουμε», προειδοποίησε ο Ερντογάν.

Η απειλή για το κλείσιμο των βάσεων αυτών επαναλαμβάνεται συστηματικά στην Τουρκία, σε κάθε όξυνση της διπλωματικής έντασης ανάμεσα στην Άγκυρα και την Ουάσινγκτον.

Η αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ βρίσκεται στην νότια Τουρκία και χρησιμοποιείται από την αμερικανική πολεμική αεροπορία στις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία. Η βάση του Κιούρετσικ, στο νοτιο-ανατολικό τμήμα της χώρας, φιλοξενεί έναν σημαντικό σταθμό ραντάρ του ΝΑΤΟ.Αναγνώριση της γενοκτονίας των Ινδιάνων

Και επειδή η απόφαση της αμερικανικής Γερουσίας να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων δεν άρεσε στην Τουρκία, ο Ερντογάν “απείλησε” πως θα αναγνωρίσει κι εκείνος τη γενοκτονία των Ινδιάνων!

Κατά τη συνέντευξή του στο A HAber, ο Ερντογάν είπε πως η Τουρκία μπορεί να αναγνωρίσει ως γενοκτονία τις μαζικές δολοφονίες των ιθαγενών της Αμερικής.

«Πρέπει να αντιταχθούμε σ’ εσάς με την ανάληψη τέτοιων αποφάσεων στο κοινοβούλιο. Και αυτό θα κάνουμε. Μπορούμε να μιλάμε για την Αμερική χωρίς να αναφέρουμε τους Ινδιάνους; Είναι μια επαίσχυντη στιγμή στην ιστορία των ΗΠΑ», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Με πληροφορίες από sigmalive.com και sputniknews.gr

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here