Πως η Γκρέτα Τούνμπεργκ προκάλεσε νευρικό κλονισμό στους γερμανικούς σιδηροδρόμους


Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έχει μεγάλη δύναμη στα χέρια της και επιρροή σε εκατομμύρια ανθρώπους πλέον. Και δεν το έχει καταλάβει απόλυτα.

Η μικρή ακτιβίστρια και πρόσωπο της χρονιάς για το 2019 όπως αποφάσισε το περιοδικό ΤΙΜΕ, με ένα tweet της προκάλεσε ένα κύμα επιθέσεων μέσω social media στην Deutsche Bahn τον γερμανικό κολοσσό των σιδηροδρόμων.

Φωτογραφήθηκε να κάθεται στο πάτωμα του τρένου με τις αποσκευές της και ανέβασε την φωτογραφία στο twitter γράφοντας: Ταξιδεύοντας με υπεράριθμα τρένα στην Γερμανία. Επιτέλους γυρίζω σπίτι!

Και άρχισε πανηγύρι! Χρήστες του Twitter απάντησαν στην Τούνμπεργκ ασκώντας δριμύτατη κριτική βγάζοντας το άχτι τους για τις καθυστερήσεις και άλλες δυσλειτουργίες τα τελευταία χρόνια.

Αρχικά και πριν πάρει αυτές τις διαστάσεις το θέμα η εταιρεία εξέφρασε την συμπαράστασή της στην Γκρέτα και τον ακτιβισμό της. «Αγαπητή Γκρέτα, ευχαριστούμε που υποστηρίζεις εμάς τους σιδηροδρομικούς ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ταξίδεψες μαζί μας το Σάββατο με τον ICE 74,», έγραψαν οι υπεύθυνοι της εταιρείας αναφερόμενοι στην διαδρομή της υπερταχείας ICE που κινείται μόνο με ηλεκτρισμό.

Όμως, το πράγμα φούντωνε και όλοι είχαν την εντύπωση ότι η Γκρέτα Τούνμπεργκ παρότι είχε πληρώσει για εισιτήριο πρώτης θέσης καθόταν στο πάτωμα. Οπότε, η εταιρεία επανήλθε γράφοντας: «Θα ήταν ακόμα πιο καλό», έγραψαν, «αν έλεγες πόσο φιλικό ήταν το προσωπικό μας και πόσο καλά σε περιποιήθηκαν στην πρώτη θέση».

Τότε, το πράγμα γύρισε ανάποδα και άρχισε να τα ακούει η 16χρονη Γκρέτα Τούνμπεργγκ.

Με αποτέλεσμα η νεαρή ακτιβίστρια να επανέλθει και να πει ότι δεν ήθελε να πει ότι υπήρχε πρόβλημα και ότι τα γεμάτα τρένα είναι σύμβολο προόδου.

 

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ