Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης: Εγκρίθηκε η πρώτη δόση ύψους 20 εκατ. ευρώ


Το «πράσινο φως» για την πίστωση της πρώτης δόσης, ύψους 20 εκατ. ευρώ προς το Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης έδωσε με απόφασή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

Tα συνολικά κεφάλαια του Ταμείου θα ανέλθουν σε 80 εκατ. ευρώ, τα οποία θα δεσμευθούν από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, ενώ τα χρήματα τα οποία προβλέπονται να «πέσουν» στην αγορά, θα φτάσουν με «μόχλευση» τα 400 εκατ. ευρώ.

Στόχος του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης είναι να καλυφθεί μέρος του χρηματοδοτικού κενού στον πρωτογενή τομέα και ιδίως για τα σημαντικότερα επενδυτικά Μέτρα του ΠΑΑ 2014 – 2020, των Σχεδίων Βελτίωσης και Μεταποίησης.

Τα δάνεια, τα οποία θα είναι διαθέσιμα μέσω των πιστωτικών ιδρυμάτων σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, θα ξεκινούν από τις 10.000 ευρώ, θα έχουν χαμηλά επιτόκια και μεγαλύτερο χρόνο αποπληρωμής.

«Η υπογραφή της απόφασης αυτής έρχεται σε συνέχεια της δημοσίευσης της πρόσκλησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων προς τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον συμμετοχής τους στο σημαντικό αυτό χρηματοδοτικό εργαλείο», όπως αναφέρει το ΥΠΑΑΤ σε ανακοίνωσή του.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ