Ζωγράφου: Ήθελαν θύματα. Με καρφιά και μαύρη πυρίτιδα η βόμβα στην Πανεπιστημιούπολη


Από καθαρή τύχη δεν εξερράγη ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός στην Πανεπιστημιούπολη. Αν γινόταν έκρηξη, θα υπήρχαν θύματα λένε αστυνομικές πηγές. «Ήρωας» ο διοικητής του Α.Τ. Ζωγράφου που είχε το «ύποπτο» αντικείμενο ενώ πάρκαρε τη μηχανή του! Ποια οργάνωση «θυμίζει» η μαύρη πυρίτιδα που χρησιμοποιήθηκε.

Θύματα, αν όχι νεκρούς, ήθελαν οι άγνωστοι που τοποθέτησαν τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό μέσα από τον μαντρότοιχο που χωρίζει την Πανεπιστημιούπολη με το Α.Τ. Ζωγράφου. Έναν εκρηκτικό μηχανισμό που περιείχε καρφιά και μαύρη πυρίτιδα και ο οποίος, αν είχε εκραγεί, θα μπορούσε να έχει προκαλέσει τουλάχιστον τραυματισμούς!

Η βόμβα βρέθηκε λίγη ώρα αφού είχε τοποθετηθεί μέσα στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου. Και βρέθηκε κατά τύχη! Ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Ζωγράφου, την ώρα που πάρκαρε τη μηχανή του στο σημείο, παρατήρησε το «ύποπτο» αντικείμενο, είδε καλώδια και ρολόι συνδεδεμένα και τοποθετημένα από τη μάντρα και ειδοποίησε το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Το ρολόι με το οποίο ήταν συνδεδεμένη η βόμβα, ήταν προγραμματισμένο για να εκραγεί. Κάποιο συνδεσμολογικό λάθος αλλά και η παρατηρητικότητα του διοικητή του Α.Τ. Ζωγράφου, που είδε έγκαιρα τον εκρηκτικό μηχανισμό, πρόλαβαν τα χειρότερα.

Άμεσα στο σημείο βρέθηκε ομάδα πυροτεχνουργών από τα ΤΕΕΜ, αλλά και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής. Η πρώτη ελεγχόμενη έκρηξη έφερε ανάφλεξη της πυρίτιδας και ακολούθησαν άλλες δυο ελεγχόμενες εκρήξεις.

Δείτε τη στιγμή της ελεγχόμενης έκρηξης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ