Κλήρωση Europa League LIVE: Ο Ολυμπιακός μαθαίνει αντίπαλο


Ο Ολυμπιακός κατάφερε να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή του συνέχεια στο Europa League κατακτώντας την 3η θέση στον όμιλο του στο Champions League και τώρα… κοιτάζει μπροστά. Οι «ερυθρόλευκοι» θα μάθουν σήμερα τον αντίπαλο τους στους «32» του δεύτερου τη τάξει θεσμού της UEFA. Η ομάδα του Μαρτίνς βρίσκεται στους «αδύναμους» και γνωρίζει τις ομάδες από τις οποίες θα… βγει ο αντίπαλος της.

Μετά και την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων του Europa League, συμπληρώθηκε το παζλ των 32 ομάδων που συνθέτουν την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Μεταξύ αυτών και ο Ολυμπιακός, που το μεσημέρι της Δευτέρας (16/12, 14:00) θα μάθει τον αντίπαλό του στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση της UEFA.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα τοποθετηθούν στο γκρουπ των «αδύνατων», γνωρίζοντας ήδη από σήμερα ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι αντίπαλοί τους, οι οποίοι θα προέρχονται από τον όμιλο των «δυνατών». Να σημειωθεί ότι οι «αδύναμοι» θα παίξουν το πρώτο παιχνίδι εντός έδρας.

Ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται στο γκρουπ των αδυνάτων, μαζί με μαζί με ΑΠΟΕΛ, Άλκμααρ, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Κλουζ, Μπριζ, Κοπενγχάγη, Άιντραχρ Φρανκφούρτης, Χετάφε, Λουντογκόρετς, Ρέιντζερς, Ρόμα, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Σπόρτιγνκ Λισαβόνας, Βόλφσμπουργκ, Γούλβς.

Οι “ερυθρόλευκοι” θα έχουν… απέναντι τους (στο γκρουπ των ισχυρών) τους Άγιαξ, Άρσεναλ, Βασιλεία, Μπενφίκα, Μπράγκα, Σέλτικ, Εσπανιόλ, Γκεντ, Ίντερ, Μπασάκσεχιρ, ΛΑΣΚ Λίντσερ, Μάλμε, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Πόρτο, Σάλτσμπουργκ και Σεβίλλη.

Παρακολουθήστε Live από το NewsIt.gr την εξέλιξη του αγώνα

 

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την διαδρομή του στους ομίλους του Champions League, έχοντας ποσοστό 80,7% σωστών μεταβιβάσεων, ενώ ο Ανδρέας Μπουχαλάκης είναι ο παίκτης που με 60.221 μέτρα, έτρεξε περισσότερο από κάθε άλλον συμπαίκτη του στα έξι παιχνίδια της φάσης αυτής στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ο Ολυμπιακός, είχε μία νίκη, μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες, σημειώνοντας οκτώ γκολ (1,33 μέσο όρο ανά ματς) και έχοντας δεχθεί 14 (2,33 μέσο όρο ανά ματς). Από αυτά τα οκτώ γκολ, τα πέντε σημειώθηκαν με δεξί πόδι, ένα με αριστερό, ένα με κεφαλιά και ένα με άλλο τρόπο, ενώ έξι ήταν εντός περιοχής (δύο πέναλτι) και δύο εκτός περιοχής.

Συνολικά, οι προσπάθειες του Ολυμπιακού για γκολ ήταν 78 (13 ανά ματς), 22 από αυτές προς την εστία, 43 εκτός και 13 απέκρουσε ο αντίπαλος τερματοφύλακας. Από τις 2.457 πάσες που επιχείρησαν οι παίκτες του, οι 1.985 ήταν εύστοχες (ποσόστό 80,7%), ενώ ο Ολυμπιακός κέρδισε 24 κόρνερ (4 ανά ματς) και ήταν 39 τα εις βάρος του (6,5 ανά ματς), έκανε 204 επιθέσεις, ενώ είχε 46% κατοχή μπάλας (ώρα κατοχής 163 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα)…Βαθμολογία UEFA: Η Ελλάδα δύσκολα θα… μετακινηθεί από 17η

Οι ΑΠOΕΛ (Κύπρος), Σέλτικ και Ρέιντζερς (Σκωτία) είναι οι «αντίπαλοι» στην… άνιση μάχη της Ελλάδας (17η-25.700 βαθμοί) για την 15η θέση στην UEFA που καλείται να δώσει ο Oλυμπιακός από την φάση των «32» και μετά στο UEL, ενώ η Βασιλεία (Ελβετία) είναι η ομάδα που θα επιχειρήσει το επίσης εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα να υποχρεώσει την χώρα μας να υποχωρήσει στην 18η θέση στην κατάταξη της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Η νίκη (1-0) του ΑΠΟΕΛ επί της Σεβίλης, έφερε την Κύπρο (26.750) εκ νέου στην 15η θέση, που για την σεζόν 2020/21 εξασφαλίζει δύο ομάδες στο Champions League (2ο και 3ο προκριματικό), μία στο Europa League (3ο προκριματικό) και δύο στο Europa Conference League (2ο προκριματικό).

Έτσι, φαίνεται ότι πρέπει να συμβιβαστούμε με τη ιδέα πως από την σεζόν 2021-22 θα συμμετέχουμε με μία ομάδα στην κορυφαία διοργάνωση, αφού η απόσταση 1.050 βαθμών από την Κύπρο (που συνεχίζει με τον ΑΠΟΕΛ στους «32» του UEL) σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται να πετύχει τρεις νίκες σε «32» και «16» της διοργάνωσης, χωρίς οι Κύπριοι να πάρουν βαθμό.

Το ίδιο και ακόμα περισσότερο δύσκολο είναι να χάσουμε την 17η θέση από την (20η) Ελβετία (24.200) που βρίσκεται 1.500 βαθμούς πίσω από την χώρα μας και συνεχίζει μόνο με μία ομάδα (Βασιλεία)…


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ