Ολυμπιακός: Και πάλι Άρσεναλ. Το ερυθρόλευκο παρελθόν με τους «κανονιέρηδες» (vid)


Έχουν περάσει τέσσερα ολόκληρα χρόνια από την τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την Άρσεναλ στην Ευρώπη!Οι δύο ομάδες έχουν δώσει συνολικά 8 παιχνίδια, το πρώτο στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2009.

Για μια ακόμη φορά! Η Αρσεναλ είναι το… εμπόδιο που έβγαλε για τον Ολυμπιακό η κλήρωση των “32” του Europa League. Οι “κανονιέρηδες” είναι ένα… γνώριμο όνομα στα αυτιά των “ερυθρόλευκων”, αφού τους έχουν αντιμετωπίσει 8 φορές τα τελευταία δέκα χρόνια στο Champions League, με τις αναμετρήσεις να είναι ισορροπημένες.

Ολυμπιακός και Άρσεναλ θα ξεκινήσουν τις μάχες τους στις 20 Φεβρουαρίου “μετρούν” από 4 νίκες, ενώ η ισοπαλία αγνοείται στο… μενού. Μέχρι στιγμής, η έδρα συνήθως υπερισχύει, μιας και στις 6 αναμετρήσεις έχουν επικρατήσει οι γηπεδούχοι και έχουν σημειωθεί μόλις δύο διπλά. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά έχουν έρθει στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις.

Τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με την Αρσεναλ έχουν συνήθως πολλά γκολ. Μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί συνολικά 25!

Η πρώτη “συνάντηση” του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ έγινε στις 29 Σεπτεμβρίου του 2009 όταν οι Λονδρέζοι είχαν επικρατήσει με 2-0 στο “Emirates”. Η πρώτη νίκη των “ερυθρόλευκων” κόντρα στους “κανονιέρηδες” έγινε στη “μάχη” των δύο ομάδων που ακολούθησε, στο “Γ. Καραϊσκάκης” (1-0).

Οι τελευταίες αναμετρήσεις Ολυμπιακού και Άρσεναλ έγιναν πριν από μια τετραετία, όταν οι Πειραιώτες έκαναν σπουδαίο “διπλό” στο Λονδίνο με σκορ 3-2 αλλά την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League ηττήθηκαν με 3-0 στο “Γ. Καραϊσκάκης” με χατ-τρικ του Ολιβιέ Ζιρού (αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση, αν και βολεύονταν ακόμη και με ήττα με διαφορά ενός τέρματος).Κάποια από τα ματς μεταξύ Ολυμπιακού και Άρσεναλ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ