Πιτίνο: «Η Euroleague έχει δίκιο αλλά η τιμωρία 24 ώρες πριν το ματς είναι λάθος»


Την άποψή του είπε ο Ρικ Πιτίνο όσον αφορά την τιμωρία που επέβαλλε η Euroleague στον Παναθηναϊκό, που την Τρίτη (17/12) θα αντιμετωπίσει τη Φενέρμπαχτσε, για την 14η αγωνιστική της διοργάνωσης, στο άδειο από κόσμο, ΟΑΚΑ.

Ο Ρικ Πιτίνο τοποθετήθηκε για την τιμωρία του Παναθηναϊκού από τη Euroleague, στην Media Day των “πρασίνων”. Ο Αμρικανός προπονητής του “τριφυλλιού” δήλωσε συγκεκριμένα πως ναι μεν η διοργανώτρια αρχή έχει δίκιο αλλά είναι τελείως λάθος να επιβάλλει ποινή κεκλεισμένων των θυρών μόλις 24 ώρες πριν το ματς με τη Φενέρμπαχτσε,  ταλαιπωρώντας τους φιλάθλους που έχουν αγοράσει εισιτήρια και έχουν κάνει ακόμα και ταξίδι από μακριά για να δουν τον αγώνα.Οι δηλώσεις του Ρικ Πιτίνο

“Η Euroleague έχει δίκιο. Απαγορεύεται να καπνίζεις. Είναι επικίνδυνο να ανάβεις καπνογόνα. Όμως, στο ΝΒΑ ή στο κολέγιο δεν σταματάς τον κόσμο από το να φωνάζει. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για την απόφαση. Έχουν δίκιο. Όμως, πριν από 24 ώρες τιμωρούν την ομάδα και τον κόσμο, που θα ερχόταν από πέντε διαφορετικές χώρες, για να δει τον αγώνα. Μπορείς να τιμωρήσεις την ομάδα, μπορείς να πεις: “ΟΚ, δεν θα έχετε κόσμο με τη Ρεάλ”. Ξέρετε πόσοι είχαν κλείσει αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία; Θα έρχονταν και scouts από άλλες χώρες. Αυτή είναι μια κακή απόφαση της Euroleague. Ο κόσμος δεν συμπεριφέρθηκε σωστά. Πρέπει ως ομάδα να πληρώσουμε το πρόστιμο. Όμως και η Euroleague έχει λάθος, γιατί μας τιμώρησε 24 ώρες πριν από το ματς. Αν θέλουν να μας τιμωρήσουν ενόψει Ρεάλ, το καταλαβαίνω, κάτι πρέπει να γίνει. Θα είναι ένα ματς απέναντι σε έναν θρυλικό προπονητή, που έχει κερδίσει τόσα τρόπαια και ο κόσμος μας δεν θα μπορέσει να έρθει να το δει. Είναι παρωδία. Στα 42 χρόνια μου στη δουλειά δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Η Euroleague έχει δίκιο. Αλλά 24 ώρες πριν; Δεν πρέπει να λειτουργείς όπως ο κόσμος. Πρέπει να παίρνεις σωστές αποφάσεις. Αυτή δεν ήταν σωστή απόφαση”.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ