Σε 54 αυξάνονται τα σημεία εξυπηρέτησης ασφαλισμένων αγροτών


Την αύξηση των σημείων εξυπηρέτησης ασφαλισμένων αγροτών από επτά που λειτουργούν σήμερα σε 54, αποφάσισαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης και ο υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης.

Τα κέντρα εξυπηρέτησης αναμένεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους το πρώτο τετράμηνο του 2020 με στόχο της κυβέρνησης να αποτελεί η αύξησή τους σε 119.

“Με τον τρόπο αυτό περιορίζεται η ταλαιπωρία χιλιάδων αγροτών και των οικογενειών τους, μειώνεται το κόστος των μετακινήσεων τους και διασφαλίζεται η σταδιακή μετάβαση τους στη νέα εποχή”, δήλωσε σχετικά ο κ. Βορίδης σημειώνοντας ότι “η κυβέρνηση αποδεικνύει καθημερινά ότι η μέριμνα για τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς μας βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής της και αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητά της”.

Παράλληλα, τον Ιανουάριο θα ξεκινήσει και η αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων των παροχών (επιδόματα, έξοδα κηδείας, κ.λπ.), με αποτέλεσμα τον εξορθολογισμό και τη δραστική μείωση του χρόνου ολοκλήρωσης της επεξεργασίας των σχετικών αιτημάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ “η δράση ολοκληρώνεται μέσα στον Απρίλιο του 2020 σε όλη την επικράτεια με τη σταδιακή διάθεση ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών, μέσω του δικτυακού τόπου του e-ΕΦΚΑ, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού του e-ΕΦΚΑ. Οι υπηρεσίες αυτές θα παρέχουν τη δυνατότητα απομακρυσμένης εξυπηρέτησης για τη πλειοψηφία των συναλλαγών, χωρίς να απαιτείται καμία μετακίνηση”.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ