Χαρίτσης: Ο Τύπος πληρώνει τους τακτικισμούς της κυβέρνησης Ν.Δ.

«Δυστυχώς ο ευαίσθητος για τη Δημοκρατία χώρος του Τύπου πληρώνει τις παλινωδίες και τους τακτικισμούς της κυβέρνησης της ΝΔ» διαπιστώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εκπρόσωπός του, Αλέξης Χαρίτσης, σχολιάζει πως, αφού η κυβέρνηση κι ο αρμόδιος υπουργός ανακάλεσαν την ΚΥΑ ενίσχυσης επιχειρήσεων Τύπου «για να περισώσουν το φιάσκο με την κρατική επιδότηση του «Μακελειού», παρά τα όσα αυτή ρητά όριζε, σήμερα ανακοίνωσαν την συνολική ακύρωση του προγράμματος για το 2019».

Κατά την αξιωματική αντιπολίτευση, «μπροστά στο αδιέξοδο, η κυβέρνηση επέλεξε να θολώσει τα νερά. Ακύρωσε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑπου είχε σχεδιαστεί μετά από εξαντλητικό διάλογο με τους αρμόδιους φορείς και είχε συμπεριλάβει όλες τις αναγκαίες παραμέτρους προκειμένου να περιφρουρηθεί το δημόσιο συμφέρον και οι έννοιες της ελευθεροτυπίας και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας».

Νωρίτερα, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μετά τη συζήτηση που είχε με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων σχετικά με το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων, έκανε γνωστό πως το ποσό που είχε εξασφαλιστεί για φέτος για τις εφημερίδες θα διατεθεί σε κοινωνικούς σκοπούς, ενώ αντίστοιχο ποσό θα δεσμευθεί για το 2020 προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το νέο πρόγραμμα, έπειτα από σχετική διαβούλευση.

Για το θέμα τοποθετήθηκαν τόσο η ΠΟΕΣΥ, όσο και η ΕΣΗΕΑ.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ