Παυλόπουλος: Oι Έλληνες υπερασπιζόμαστε τον άνθρωπο πέρα και έξω από τα σύνορά μας


Οι Έλληνες υπερασπιζόμαστε τον άνθρωπο πέρα και έξω από τα σύνορά μας, ανεξάρτητα από τα διακριτικά του χαρακτηριστικά, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τον χαιρετισμό του στον τηλεμαραθώνιο Αγάπης για την «Κιβωτό Του Κόσμου».

Ο κ. Παυλόπουλος συνεχάρη τον πατέρα Αντώνιο και την Κιβωτό για την μεγάλη και διαχρονική προσφορά τους και υπογράμμισε ότι η προσφορά αυτή αποκτά τόσο μεγαλύτερη σημασία, όσο αφορά τον άνθρωπο και ιδίως τον νέο άνθρωπο.

«Και όλοι ξέρουμε -ιδίως δε ο πατήρ Αντώνιος και η Κιβωτός- ότι στην εποχή μας ο άνθρωπος χειμάζεται και χειμάζεται δεινώς. Είναι θύμα των οικονομικών ανισοτήτων, της κοινωνικής κρίσης αλλά και θύμα, επίσης και κυρίως, του πολέμου, είναι ο άνθρωπος της προσφυγιάς. Αυτό τον άνθρωπο υπερασπίζεται η Κιβωτός και ο πατήρ Αντώνιος και αυτή η προσφορά τους έχει και πολλούς άλλους συμβολισμούς. Οι συμβολισμοί αυτοί σχετίζονται με τον πολιτισμό μας, που είναι ανθρωποκεντρικός πολιτισμός. Εμείς, οι Έλληνες, γνωρίζουμε καλά ότι σύνορα υπάρχουν όταν πρόκειται να υπερασπισθούμε την πατρίδα μας. Αλλά όταν πρέπει να υπερασπισθούμε τον άνθρωπο, τον υπερασπιζόμαστε και πέρα και έξω από τα σύνορά μας, ανεξάρτητα από τα διακριτικά του χαρακτηριστικά. Την αλήθεια αυτή την ξέρει καλά η Κιβωτός και ο πατήρ-Αντώνιος» δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ευχήθηκε καλή επιτυχία στην αποστολή τους, ενώ απευθυνόμενος στον πατέρα Αντώνιο, του ευχήθηκε «καλή δύναμη, για να αντέχει πολλές φορές, όταν χρειάζεται, και τον φθόνο και την διαστροφή της αλήθειας».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ