Στάση εργασίας στις 18 Δεκεμβρίου κήρυξαν οι αρχαιολόγοι

Στάση εργασίας την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου, προκηρύσσει για τα μέλη του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Ο ΣΕΑ, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του, προκηρύσσει τη στάση εργασίας «λόγω της εσπευσμένης από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ συνεδρίασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, προκειμένου να εξετάσει τεχνική μελέτη για την απόσπαση των εξαιρετικής σπουδαιότητας αρχαιοτήτων που έχουν βρεθεί στον Σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης». Επίσης, όπως λέει, την προκηρύσσει προκειμένου τα μέλη του «να παρευρίσκονται και στη Συνέντευξη τύπου, που έχει ορίσει (σ.σ. ο ΣΕΑ) την ίδια ημέρα στις 12:00 στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟΑ».

Επιπλέον, ο ΣΕΑ “καλεί τους συναδέλφους από τις Υπηρεσίες της Αττικής σε συγκέντρωση στο ΥΠΠΟΑ την Τετάρτη 18/12 στις 13.00», «τα μέλη του να συμμετέχουν στις κατά τόπους συγκεντρώσεις των τοπικών Παραρτημάτων στην Θεσσαλονίκη και σε όλη την επικράτεια», καθώς και «όλα τα Σωματεία του ΥΠΠΟΑ σε κοινή στράτευση για την κατά χώραν διατήρηση του μοναδικού ευρήματος για τη Θεσσαλονίκη».

Επίσης «απευθύνει έκκληση στα μέλη του ΚΑΣ να μη συναινέσουν στην καταστροφή του σημαντικού αυτού μνημείου».

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here