Γαλλία: Αυξήθηκαν οι φόνοι γυναικών το 2019


Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία στη Γαλλία αναφορικά με τους φόνους με θύματα γυναίκες καθώς το 2019 καταγράφηκαν 122 επιβεβαιωμένα περιστατικά.

Συγκεκριμένα κατά μέσο όρο στη Γαλλία, μια γυναίκα δολοφονείται από τον σύντροφό της ή τον πρώην σύντροφό της κάθε τρεις ημέρες, παρά μάλιστα την υιοθέτηση μέτρων για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.

Το Σάββατο, στο Σεν Λοράν ντι Μαρονί (Γουιάνα), μια γυναίκα βρέθηκε νεκρή πολύ κοντά στο σπίτι της φέροντας πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι, είπε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εισαγγελέας της Καγιέν Σαμουέλ Φινιέλζ.

«Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας καταδεικνύουν ότι δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της» έπειτα από έναν διαπληκτισμό που είχαν, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Κατόπιν, ο άνδρας επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του, τραυματίστηκε και νοσηλεύεται.

Η υπόθεση του Σεν Λοράν ντι Μαρονί είναι η 122η επιβεβαιωμένη, όμως αυτός ο αριθμός μπορεί να είναι υψηλότερος, καθώς καμιά δεκαριά άλλες υποθέσεις είναι ακόμη πολύ πρόσφατες και/ή περίπλοκες για να καταγραφούν ως γυναικοκτονίες σε αυτό το στάδιο της έρευνας, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο χωρισμός παραμένει το πρώτο κίνητρο που αναφέρεται (στο τουλάχιστον 22,5% των υποθέσεων), μπροστά από τις διαμάχες (17%), τη ζήλια (14%).

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ