Χωρίς Μετρό έως τις 10:00 η Αθήνα

Ταλαιπωρία περιμένει σήμερα (17.12.2019) όσους χρησιμοποιούν καθημερινά τοι Μετρό για τις μετακινήσεις τους.

Αιφνιδιαστικά, χθες το μεσημέρι ανακοινώθηκε πως σήμερα θα γίνει στάση εργασίας στο Μετρό.

Η στάση εργασίας ξεκίνησε από τις 05:00 (έναρξη της βάρδιας) και θα διαρκέσει έως τις 10:00 το πρωί. Που σημαίνει πως τα δρομολόγια του Μετρό θα αποκατασταθούν μετά τις 10 και.

Η αιφνιδιαστική στάση εργασίας ανάγκασε πολλούς απ’ όσους χρησιμοποιούν το μέσο για τις καθημερινές τους μετακινήσεις, είτε αυτό σημαίνει πως πήραν τα αυτοκίνητά τους είτε στράφηκαν σε άλλα Μέσα Μεταφοράς.Γιατί γίνεται η στάση του Μετρό

Όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους, η στάση εργασίας στο Μετρό είναι προειδοποιητική. Απαιτούν την πρόσληψη τακτικού προσωπικού και την ανάκληση των μετακινήσεων που αποφασίσθηκε από την διοίκηση της ΣΤΑΣΥ.

Η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων: «Την ώρα που οι κενές οργανικές θέσεις στην ΣΤΑ.ΣΥ πλησιάζουν τις (700) και δεν έχει οριστεί ο ακριβής αριθμός τους ανά Διεύθυνση, Τομέα, Ειδικότητα. Η διοίκηση της εταιρίας με άκρως ενοχικό τρόπο αποφασίζει και διατάζει Παρασκευή βράδυ να μετακινήσει μονομερώς με τον πλέον βίαιο και αυταρχικό τρόπο συναδέλφους από τις οργανικές τους θέσεις δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται πως επιλύει.

Την στιγμή που οι πραγματικές ανάγκες στελέχωσης ειδικοτήτων όπως, τεχνίτες, οδηγοί, σταθμάρχες, έλεγχος κομίστρου έχουν χτυπήσει κόκκινο, οι διοικούντες με μια ακατανόητη χωρίς κανέναν σχεδιασμό και έξω από κάθε λογική κίνηση, προχωρούν μονομερώς στην “ρύθμιση” της ζωής των εργαζομένων.

Είναι οι ίδιοι που σε αγαστή συνεργασία με τον ΟΑΣΑ έχουν αφήσει τους συναδέλφους εκδότες εισιτηρίων να εργάζονται κάτω από αντίξοες και απάνθρωπες συνθήκες εξαιτίας της αποτυχίας του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Το ΣΕΛΜΑ απαιτεί άμεσα, προσλήψεις τακτικού προσωπικού για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, ανάκληση των μονομερών βίαιων μετακινήσεων. Κανένας συνάδελφος δεν θα μετακινηθεί μέχρι να ενημερωθεί από το σωματείο».

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here