«Μήνυμα» στην Τουρκία από τη Γαλλία. Στέλνει ωκεανογραφικό νότια της Κρήτης

Ο Ερντογάν απείλησε ανοιχτά με γεωτρήσεις ανοιχτά της Κρήτης και οι Γάλλοι ετοιμάζουν… «απάντηση». Το ωκεανογραφικό «Pourquoi Pas?» αναμένεται νότια της Κρήτης μέχρι τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο. Τα σενάρια για γαλλική εμπλοκή στις έρευνες στην περιοχή.

Το σενάριο για τη γαλλική εμπλοκή στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, μετά τη συμφωνία που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη και τις συνεχείς προκλήσεις της Άγκυρας, δεν είναι καινούργιο. Ενισχύεται όμως από την αποκάλυψη πως ήδη γαλλικό ωκεανογραφικό έχει ζητήσει άδεια για έρευνες στην περιοχή.

Click4more: Τι… τρέχει με τη Χάγη: Η πρόταση Μπακογιάννη, η θέση της κυβέρνησης και ο διπλωματικός μαραθώνιος Δένδια

Πριν από μερικές μέρες είχαν δει το φως της δημοσιότητες πληροφορίες πως Ελλάδα και Γαλλία προτίθενται να ενώσουν τις δυνάμεις τους κόντρα στην Τουρκία και τη συμπεριφορά της στην ανατολική Μεσόγειο. Άλλωστε η Γαλλία, μέσω της Total, έχει συμφέρονται και στην κυπριακή ΑΟΖ.

Με τον ίδιο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ανακοινώνει, την Κυριακή το βράδυ, πως η Τουρκία θα κάνει γεωτρήσεις ανοιχτά της Κρήτης και του Καστελόριζου, η κατάσταση παίρνει άλλες διαστάσεις. Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, Αθήνα και Παρίσι ετοιμάζουν «απάντηση», αφού το Παρίσι στέλνει την περιοχή νότια της Κρήτης το ωκεανογραφικό «Pourquoi Pas?», το οποίο δεν αποκλείεται να βρεθεί στην περιοχή τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο.

Click4more: Ερντογάν: Η συμφωνία με τη Λιβύη ανατρέπει τη Συνθήκη των Σεβρών! Σύντομα ξεκινάμε γεωτρήσεις

Πρόκειται για μια πληροφορία που έρχεται σε συνέχεια των σεναρίων περί ανάμειξης της Γαλλίας με έρευνες στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης. Το σκεπτικό, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι να σταλεί στην Τουρκία ένα μήνυμα να μην συνεχίσει με την προκλητική της στάση γιατί η Ελλάδα δεν είναι μόνη.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, ο γαλλικό ωκεανογραφικό«Pourquoi Pas?», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό και το οποίο πραγματοποιεί έρευνες τόσο στην υδάτινη κολόνα όσο και στο βυθό, έχει ήδη ζητήσει άδεια από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για έρευνες νότια της Κρήτης την περίοδο Μαρτίου – Απριλίου.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here