Φρίκη στην Μεσσηνία: Ξέθαψαν νεκρή και βεβήλωσαν τάφους στο Πλατύ


Με ένα μακάβριο θέαμα ήρθε αντιμέτωπος χθες, Δευτέρα (16/112), κάτοικος στο Πλατύ Μεσσηνίας, όταν πήγε να ανάψει το καντήλι σε συγγενή του στο νεκροταφείο του χωριού και αντίκρισε σπασμένους τάφους και τη σορό μιας νεκρής έξω από τον τάφο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», άγνωστοι εισέβαλαν στο νεκροταφείο το μεσημέρι της Δευτέρας και βεβήλωσαν έξι τάφους, βγάζοντας μάλιστα από ένα μνήμα μια νεκρή και την τοποθέτησαν δίπλα στον τάφο της. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία για το αν οι δράστες επιχείρησαν να κλέψουν κάτι από το νεκροταφείο.

«Λεηλάτησαν τάφους και στην εκκλησία έχουν ανακατέψει την Αγία Τράπεζα, πετάξανε και μια εικόνα κάτω και έσπρωξαν από τη θέση του το καντηλιέρι», δήλωσε στην «Ελευθερία» ο πρόεδρος του χωριού Σπύρος Μαρούλης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δράστες επίσης έσπασαν την πλάκα σε έναν άλλο τάφο και άδειασαν από το κασελάκι τα κόκαλα των νεκρών, μέσα στο ίδιο το μνήμα. Καταστροφές προκάλεσαν και σε άλλα 4 μνήματα σπάζοντάς τα, μεταξύ των οποίων και αυτό που ακόμα έφτιαχναν οι συγγενείς για το νεκρό τους τον οποίο έθαψαν πριν μερικές μέρες.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ