Τουρκία: Συνέλαβαν Δήμαρχο της αντιπολίτευσης και άλλους 181

Σε νέες συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία στην Τουρκία για – τι άλλο;- σχέσεις με τον Γκιουλεν!

Στους συλληφθέντες είναι και ένας Τούρκος δήμαρχος που ανήκει στο αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), με τις “κακές γλώσσες” να λένε ότι… δεν ήταν και τόσο τυχαίο.

Άλλοι 181 άνθρωποι συνελήφθησαν επίσης σήμερα στο πλαίσιο ερευνών εναντίον του δικτύου των Γκιουλενιστών, ανακοίνωσε το γραφείο της εισαγγελίας της Άγκυρας, το οποίο εξέδωσε εντάλματα σύλληψης εναντίον συνολικά 260 ανθρώπων.

Όλοι τους κατηγορούνται ότι χρησιμοποίησαν το ByLock, μια εφαρμογή αποστολής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων την οποία η Άγκυρα θεωρεί μέσο επικοινωνίας των Γκιουλενιστών.Ο πρώτος Δήμαρχος που συλλαμβάνεται μετά τις εκλογές

Ο Μπουράκ Ογκούζ, δήμαρχος της Ούρλα στην επαρχία της Σμύρνης, είναι ο πρώτος αξιωματούχος του CHP που συλλαμβάνεται μετά τις εκλογές του Μαρτίου.

Ο Ντενίζ Γιουτσέλ, επικεφαλής του CHP στη Σμύρνη, ανέφερε στο Twitter ότι ο Ογκούζ συνελήφθη, όμως απέρριψε τις κατηγορίες για συμμετοχή του στο δίκτυο του Γκιουλέν. «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση το FETO να επιβιώσει μέσα στο CHP», τόνισε.

Οι τουρκικές αρχές έχουν συλλάβει 28 αντιδημάρχους που ανήκουν στο φιλοκουρδικό κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) εξαιτίας των φερόμενων δεσμών τους με τους Κούρδους αντάρτες. Είκοσι δύο αντιδήμαρχοι έχουν συλληφθεί από τον Αύγουστο, από τους οποίους οι 19 παραμένουν υπό κράτηση εν αναμονή της δίκης τους, σύμφωνα με το HDP.

Τα τελευταία τρία χρόνια περισσότεροι από 77.000 άνθρωποι έχουν φυλακιστεί εν αναμονή της δίκης τους και περίπου 150.000 δημόσιοι λειτουργοί, στρατιωτικό προσωπικό και άλλοι έχουν αποπεμφθεί από τις θέσεις του εξαιτίας των φερόμενων δεσμών τους με τον Γκιουλέν.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here