Θεσσαλονίκη: Ο φάκελος που έφτασε από την Πορτογαλία στα χέρια ζευγαριού είχε χαρτονομίσματα αμφιβόλου γνησιότητας

Αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονομίσματα, συνολικής αξίας 1.520 ευρώ, κατηγορείται ότι κατείχε ζευγάρι Ελλήνων, το οποίο συνελήφθη στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης…

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛ.ΑΣ., η σύλληψή τους έγινε στο πλαίσιο κοινής ευρωπαϊκής αστυνομικής επιχείρησης που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και αφορούσε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην παραχάραξη και διάθεση πλαστών χαρτονομισμάτων, η προμήθεια των οποίων φαίνεται να πραγματοποιούνταν μέσω αγορών στο λεγόμενο «σκοτεινό διαδίκτυο» (Darknet).

Σύμφωνα με τις ίδιες ανακοινώσεις, οι ελληνικές αστυνομικές αρχές κινητοποιήθηκαν κατόπιν πληροφοριών που παρείχε η Europol για έρευνα που διεξάγουν οι διωκτικές αρχές της Πορτογαλίας.

Κατά την επιτόπια επιχείρηση αστυνομικών σε διαμέρισμα των συλληφθέντων – πρόκειται για τριανταεννιάχρονο άνδρα και πενηνταδυάχρονη γυναίκα – κατασχέθηκε φάκελος ο οποίος φέρεται πως είχε αποσταλεί από την Πορτογαλία και περιείχε τα αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονομίσματα (τριάντα των 50 ευρώ και δύο των δέκα ευρώ), τα οποία και κατασχέθηκαν.

Εκτός από τα χαρτονομίσματα κατασχέθηκε ένας φορητός υπολογιστής που εστάλη για εργαστηριακή εξέταση στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ., ενώ οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Europol, κατά την κοινή ευρωπαϊκή επιχείρηση πραγματοποιήθηκαν 36 κατ’ οίκον έρευνες, οι περισσότερες από τις οποίες στη Γερμανία (οι υπόλοιπες σε Γαλλία, Ισπανία, Αυστρία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο και στην Ελλάδα), ενώ συνελήφθησαν συνολικά έντεκα άτομα για κατοχή πλαστών χαρτονομισμάτων και άλλα αδικήματα.

Είχαν προηγηθεί έρευνες των πορτογαλικών αρχών που αποκάλυψαν τη δράση κυκλώματος, το οποίο φέρεται να δραστηριοποιούνταν στην παραχάραξη και διακίνηση – μέσω του «σκοτεινού διαδικτύου» – πλαστών χαρτονομισμάτων σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ιστοσελίδα, ως μέλη του συγκεκριμένου κυκλώματος, συνελήφθησαν πέντε άτομα, ενώ εκτιμάται ότι διακινήθηκαν πάνω από 26.000 παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 50 και 10 ευρώ.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ