Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ζευγάρι που διακινούσε πλαστά χαρτονομίσματα στο Darknet (pic)


Αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονομίσματα κατηγορείται ότι είχε στην κατοχή του ένα ζευγάρι Ελλήνων που συνελήφθη στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. 

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για έναν άνδρα 39 ετών και μία γυναίκα 52 ετών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή παραχαραγμένων νομισμάτων από κοινού.

Ο εντοπισμός και η σύλληψη του ζευγαριού επετεύχθη έπειτα από άμεσες ενέργειες του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, έπειτα από την παροχή πληροφοριών της EUROPOL σχετικά με έρευνα που διεξάγουν οι Πορτογαλικές Αρχές.

Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φάκελος ο οποίος είχε αποσταλεί από την Πορτογαλία και περιείχε τριάντα (30) χαρτονομίσματα αμφιβόλου γνησιότητας ονομαστικής αξίας των πενήντα (50) ευρώ και δύο (2) χαρτονομίσματα αμφιβόλου γνησιότητας ονομαστικής αξίας των δέκα (10) ευρώ, ήτοι συνολικής αξίας (1.520) ευρώ.

Τα κατασχεθέντα χαρτονομίσματα, μαζί με ένα φορητό υπολογιστή που κατασχέθηκε από την ανωτέρω οικία απεστάλησαν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακή εξέταση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ