Επιχείρηση της ΕΛΑΣ για παρεμπόριο στον Πειραιά. Κατασχέθηκαν τέσσερις τόνοι παράνομων προϊόντων

Ειδική επιχείρηση για την καταπολέμηση του παρεμπορίου πραγματοποίησε η ΕΛΑΣ στο κέντρο του Πειραιά. Έγιναν δύο συλλήψεις, ενώ κατασχέθηκαν πλήθος παράνομων προϊόντων.

Σάρωσε το κέντρο του Πειραιά η Ελληνική Αστυνομία στις 15 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο ειδικής επιχειρησιακής δράσης για την καταπολέμηση του παρεμπορίου και προχώρησε στην κατάσχεση δεκάδων πακέτων λαθραίων τσιγάρων αλλά και διαφόρων εμπορευμάτων, συνολικού βάρους περίπου τεσσάρων τόνων.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν η Ειδική Ομάδα Παρεμπορίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά, σε συνεργασία με κλιμάκια υπαλλήλων Υπηρεσιών Εποπτείας της αγοράς και Αντιμετώπισης του Παρεμπορίου της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Την επιχείρηση συνέδραμαν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά και του Α’ Τμήματος Τροχαίας Πειραιά, συνεπικουρούμενοι από προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά, καθώς και οχήματα της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου.

Η συντονισμένη επιχείρηση έγινε στην περιοχή Αλιπέδου-Πλατείας Ιπποδαμείας, Ομηρίδου Σκυλίτση, Ναυαρίνου-Πλατείας Οδησσού, περιμετρικά του ΗΣΑΠ Πειραιά, του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Συνολικά ελέγχθηκαν 59 άτομα (28 ημεδαποί και 31 αλλοδαποί), προσήχθησαν 7 άτομα (3 ημεδαποί και 4 αλλοδαποί), συνελήφθησαν ένας αλλοδαπός για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και ένας Ελληνας για παράβαση του νόμου περί άσκησης υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων, κατασχέθηκαν 476 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, 63 πακέτα λαθραίου καπνού και 4.644 είδη παρεμπορίου, βεβαιώθηκαν 28 παραβάσεις περί ΚΟΚ, επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ποσού 1.900 ευρώ για παραβάσεις του νόμου περί άσκησης υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων, συντάχθηκαν πράξεις κατάσχεσης και καταστροφής διαφόρων εμπορευμάτων, συνολικού βάρους περίπου 4 τόνων, τα οποία απομακρύνθηκαν με απορριμματοφόρα του δήμου.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ